Düzce’de MESS protestosu

Birleşik Metal-İş üyesi işçiler Düzce’de kent meydanında yaptığı eylemde MESS’in dayatmacı tutumunu protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 27 Aralık 2023
  • 22:00

Birleşik Metal-İş üyesi işçiler Düzce’de kent meydanında yaptığı eylemde MESS’in dayatmacı tutumunu protesto etti.

“Asgari değil insan yaşam, asgari ücret değil toplu sözleşme” yazılı pankartın taşındığı eylemde işçiler adına yapılan açıklamada “metal işçilerini yoksulluğa mahkum edenlere karşı tüm yurtta eylemdeyiz” denildi. TİS görüşmelerinde gelinen sürecin aktarıldığı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Düzce’de ve Tarsus’ta işletmeleri bulunan, sendikamızın yetkili olduğu Erciyas Çelik Boru işyerimizde de şu anda toplu sözleşme sürecinin içerisindeyiz. Erciyas Boru işverenin üyelerimizin beklentilerini ve taleplerini karşılamayan ücret teklifi neticesinde bu işletmede de uyuşmazlık tutulmuş ve arabulucu aşamasına geçilmiştir. Bu hafta arabulucu toplantısını gerçekleştirecek ve Erciyas işçilerinin taleplerini karşılayan bir ücret teklif gelmediği takdirde Erciyas’da da hızlıca grev hazırlıklarımıza başlayacağız.

Düzce’den başta Erciyas Boru işvereni olmak üzere tüm metal patronlarına sesleniyoruz;

Ne kadar daha yoksullukla boğuşan, enflasyonun altında ezilmiş, kirasını, faturalarını ödeyemez noktaya gelmiş bu işçilerin sesini duymazdan, taleplerini görmezden geleceksiniz.

Artık bıçak kemiği geçmiş durumda. Bu ücretlerle, bu vergi düzeniyle, her gün gelen zamlarla yaşayamıyoruz, geçinemiyoruz.

Bize grev silahımızı kullanmaktan başka çare bırakmıyorsunuz.

Hükümetin grev yasaklamalarına pek güvenmemenizi öneriyoruz. Metal işçileri Anayasadan ve yasalardan doğan grev hakkını ilan ettiği yerlerde ve zamanlarda kullanacak, meşru mücadelesini yasaklar karşısında da sürdürecektir.

En son olarak Kocaeli’de Bekaert’ta ve MESS’e bağlı işyerlerinde yasaklara karşı sürdürdüğümüz grevlerimiz bunun en canlı örnekleridir. Zamanı geldiğinde aynı örnekleri çoğaltacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Metal işçileri bugün ülkemizde emeğiyle geçinmeye çalışan tüm işçiler için mücadele ediyor. Hayat pahalılığı karşısında her gün bir önceki günden daha yoksul olarak uyanan emekçi halkımız için mücadele ediyoruz. Yurdun dört bir yanındaki tüm emekçileri yoksullaşmaya ve sefalete karşı mücadele veren işçilerin sesini yükseltmeye, sesimize ses, gücümüze güç olmaya davet ediyoruz.”