Dört kentte gözaltı terörüne tepki

İstanbul, Mersin, Dersim ve Adana’da SMF, SKM, ESP ve Partizan üyelerinin gözaltına alınmasına tepki gösterildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 29 Şubat 2024
  • 21:30

İstanbul’da Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Genel Merkezi binasında düzenlenen basın toplantısında 27 Şubat’ta ev baskınlarıyla gözaltına alınan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Sosyalist Mücadele Platformu (SMF) ve Partizan üyelerinin serbest bırakılması istendi.

Toplantıda ilk olarak konuşan ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü şunları söyledi:

“Aslında kendi içerisinde bu operasyonların bir hedefi var. 2016’da itirafçı saldırısıyla başladığında örgütlü mücadeleyi dağıtmaya çalışan, örgütlü mücadelenin içini boşaltmayı amaçlayan bir saldırı furyası vardı. Bugün yeni bir furya var. Bu furya 2016’dan bu yana cezaevlerindeki tutuklu yakınlarına, yoldaşlarına ziyarete giden insanların yargılandığı bir furya. 25 yıldır ağır tecrit koşulları altında tutulan sayın Öcalan üzerinde yürütülen tecrit politikasında deneyim kazanan faşist rejim bugün gelinen aşamada hapishaneler üzerinden toplumu teslim almayı düşünüyor.”

Toplantının devamında gözaltı terörü sırasında polis işkencesine maruz kalan SGDF üyesi Mazlum Ortaç ve DEM Parti İBB başkan adayı Meral Danış Beştaş konuşma yaptı.

“Gözaltılar serbest bırakılsın"

Mersin, Adana ve Dersim'de de gözaltı terörüne karşı 28 Şubat’ta tepki açıklamaları yapıldı.

Mersin Özgür Çocuk Parkı’nda DEM Parti, Devrimci Parti, EMEP, İHD, Yeşil Sol, DAD, Mersin Cemevi basın açıklaması yaptı. Eylemde konuşan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) PM üyesi Osman Kara “Faşizmin uykularını kaçırmaya devam edeceğiz. Biz kazanacağız, halklarımız kazanacak! Gözaltılar serbest bırakılsın" dedi.

Dersim Peri Beldesi’nde yapılan eylemde ise Peri Belediyesi eşbaşkan adayı Orhan Çelebi söz aldı. Çelebi, ESP ve SKM üye ve yöneticilerinin gözaltına alındığını, onlarla dayanışmak isteyen kadınların da işkenceyle gözaltına alındığını hatırlatarak, tüm gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.

Adana’da ise ESP İl Örgütü basın toplantısı düzenleyerek gözaltı terörüne tepki gösterdi.