Dizi fragmanından Haziran Direnişi korkusu

Haziran Direnişi’nin, AKP iktidarının zorbalığına duyulan öfke birikiminin patlaması değil de “dış güçlerin oyunu” olarak addedilmesi ve itibarsızlaştırılmaya çalışılması, bu çabalar sırasında da akıl ve mantık sınırlarını zorlanması dikkat çekiyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 09 Nisan 2018
  • 12:04

Sermaye devletinin Haziran Direnişi korkusu bitmiyor. Geçtiğimiz günlerde Erdoğan’ın “AKM için de çok bağırdı Geziciler. İstediğiniz kadar bağırın, çatlayın, patlayın. Bak yıktık” sözlerinin ardından sermaye düzeninin çeşitli kesimleri de bu direnişe karşı duydukları korkuyu açığa vurmaya devam ediyor.

Haziran Direnişi’nin, AKP iktidarının zorbalığına duyulan öfke birikiminin patlaması değil de “dış güçlerin oyunu” olarak addedilmesi ve itibarsızlaştırılmaya çalışılması, bu çabalar sırasında da akıl ve mantık sınırlarını zorlanması ise dikkat çekiyor.

Kendisini “Reisçi” olarak tanımlayan Ömer Turan isimli “gazeteci” Twitter hesabından La Casa De Papel isimli diziyle ilgili şu paylaşımı yaptı:

"Bir dizi filmin Bilmem kaçıncı sezonun fragmanı adı altında resmen ikinci Gezi çağrışımı yapan bir ayaklanma kurgusu yapmışlar. Fragmanın Her karesi siyasi mesaj içeriyor. Frağman degil de sanki ikinci Gezinin işaret fişeği. Derin Nato ve baş piyonu Fetö yine büyük bir hainliğin peşinde gibiler. Bakalım bu sefer nasıl bir şey deneyecekler? Suikast,Gezi tarzı kalkışma, dolar üzerinden ekonomik darbe, siyasi suikastler, terör dalgası, yada hepsinin içinde bulundugu yeni bir hain tertip. Müziginden sloganlarına, kostümünden mekanlara kadar her bir karesi sübliminal mesaj içeriyor. Bu kesinlikle incelenmelidir. Tekrar diyorum, paranoyak olmak devletsiz olmaktan iyidir."

Melih Gökçek de Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla Ömer Turan’ın sözlerine atıfta bulunarak dizinin fragmanıyla “yeni bir Haziran Direnişi başlatmak için gizli mesaj verildiğini” iddiasına katıldı. Fragmandaki görüntülerde Koç Holding yönetiminden Ali Koç’a benzettiği bir kişi üzerinden “Ali Koç’a suikast düzenleneceği” iddiasını ortaya atan Gökçek’in paylaşımlarında yer alan kimi bölümler de şöyle: “Bütün turuncu tulumlular İstanbul’da solcuların birleşme noktası Kadıköy’de toplanıyor. Yani ikinci Gezi’nin başlama noktası şimdiden ilan ediliyor... Ve bütün Gezicilere işaret veriliyor. Tulumlarınızı ve maskelerinizi hazırlayın.” Fragmanda “Parti zamanı” gibi ifadelerin ve Çav Bella müziğinin kullanılmasının da kendi tezini doğruladığını iddia eden Gökçek, bu durumu 15 Temmuz darbe girişimi öncesi “FETÖ”nün sübliminal paylaştığı iddialarıyla ilişkilendirmeye çalıştı.

Daha da ileri giden Gökçek Türkiye’deki fragmanın çekimini yapanların polis ve MİT tarafından araştırılması gerektiğini söyledi, görüntülerdeki meydanların da toplanma alanları olduğunu iddia etti.