Devrimci tutsaklarla dayanışmaya “soruşturma”

Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı Terörle Mücadele Bürosu'nun talimatıyla açılan bir soruşturma ile Tekirdağ F tipinde bulunan 43 devrimci tutsağa havale ile para gönderen 63 kişiye “Terör örgütlerine yardım/yataklık” gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 26 Şubat 2022
  • 19:00

Tek adam rejiminin demokratik hak ve özgürlüklere yönelik saldırılarının bir parçası olarak hapishanelerde siyasi ve devrimci tutsaklara yönelik baskı ve hak gaspları da artıyor. Tecridi ağırlaştıran ve devrimci tutsakları yalnızlaştırmayı hedef alan sistematik saldırılar pervasızlaşıyor.

Bu saldırıların bir parçası olarak Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı Terörle Mücadele Bürosu'nun talimatıyla açılan bir soruşturma ile Tekirdağ F tipinde bulunan 43 devrimci tutsağa havale ile para gönderen 63 kişiye “Terör örgütlerine yardım/yataklık” gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Tekirdağ Savcılığı'nın verdiği talimatla başlatılan teknik takiple 43 devrimci tutsağa havale ile para gönderen ve akrabalık ilişkisi olmadığı tespit edilen 63 kişinin talimatla ifadesi alınmaya başlandı. Tekirdağ 1 No'lu F tipinde tutulan TKİP dava tutsağı Onur Kara'ya para gönderdiği gerekçesi ile Evrim Erdoğdu da ifadeye çağırılanlar arasında.

Hiçbir hukuka dayanmayan bu suçlama ile “suç” icat edilerek devrimci tutsaklara gönderilen bu paraların; "örgütler tarafından nasıl talimat verilerek yatırıldığı", "gönderilen meblağların nasıl belirlendiği", "kişilerin birbirlerini nasıl tanıdığı", "para gönderen kişinin geçmişte bir davası ve 'terör örgütü' ile ilişkisi olup olmadığı" gibi sorular ile dayanışma, terörize edilmek isteniyor.

Son süreçte pandemi bahanesiyle artan hak gaspları ile daha da yalnızlaştırılan devrimci tutsakların üzerindeki tecrit ve ağır yaşam koşulları bu keyfi soruşturmalar ile daha da ağırlaştırılmak isteniyor. Bu koyu karanlığı parçalamak için mücadele eden devrimci tutsaklar yalnız bırakılmamalı, dayanışma ve mücadele her alanda büyütülmelidir.

Kızıl Bayrak / İstanbul