Devlet terörüne son!

Devrimci avukat Ülkü Doğan ve diğer gözaltılar serbest bırakılsın!

Tümüyle keyfi ve hukuksuz gözaltı saldırısının ardından gözaltı süresi keyfi bir şekilde uzatılmaktadır. Basına servis edilen düzmece haberlerle suç unsuru oluşturulmak istenmektedir. Devletin bu saldırısına karşı İHD’de Çağdaş Hukukçular Derneği’nin katılımı ile basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Tüm duyarlı basını ve kamuoyunu basın açıklamasına katılmaya, emniyetin düzmece oyunları karşısında yanımızda olmaya davet ediyoruz.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 29 Haziran 2021
  • 20:03

Basına ve duyarlı kamuoyuna!

23 Haziran günü Aydın’da saat 03.00 sularında özel harekât polislerinin gerçekleştirdiği baskın ile aralarında Av. Ülkü Doğan’ın da olduğu 4 kişi gözaltına alınmıştır. Baskının gerekçesi ise evin panjurlarının kapalı olması olarak sunulmuştur. Gözaltı saldırısı baştan sona tam bir hukuk garabetidir. İnsan hakları ihlallerinden avukatlık haklarının ihlaline kadar bir dizi keyfilik yaşanmıştır ve yaşanmaya devam etmektedir.

Hiçbir kanıt olmamasına rağmen gözaltına alınanlar örgüt üyeliği ile suçlanmaktadır. Aydın Emniyeti 4 günlük gözaltı süresinin dolmasının ardından süreyi dört gün daha uzatmıştır. Aynı saatlerde, yani baskından 4 gün sonra, emniyet kaynaklı haberler ve baskın fotoğrafları basına servis edilerek algı operasyonu yapılmaya çalışılmış, devrimciler dayanaksız suçlamalarla hedef gösterilmiştir.

Tümüyle keyfi ve hukuksuz gözaltı saldırısının ardından gözaltı süresi keyfi bir şekilde uzatılmaktadır. Basına servis edilen düzmece haberlerle suç unsuru oluşturulmak istenmektedir.

Devrimcilere, ilericilere yönelik bu saldırılar ilk değildir. Devletin bu saldırısına karşı İHD’de Çağdaş Hukukçular Derneği’nin katılımı ile basın açıklaması gerçekleştireceğiz.

Tüm duyarlı basını ve kamuoyunu basın açıklamasına katılmaya, emniyetin düzmece oyunları karşısında yanımızda olmaya davet ediyoruz.

Tarih: 30 Haziran 2021

Yer: İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi (Taksim)

Saat: 13.00

Gözaltındakilerin aileleri adına Av. Ülkü Doğan’ın ailesi