Cumartesi Anneleri: Kenan Bilgin’in katilleri yargılansın!

Bu haftaki eylemlerinde Güzel Ana'yı anan Cumartesi Anneleri, Kenan Bilgin'in katillerinin yargılanmasını istedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 23 Eylül 2017
  • 11:16

Kayıplar için her hafta Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri’nin bu haftaki eylemi, geçtiğimiz gün yaşamını yitiren Güzel Şahin anılarak başladı. Eyleme Güzel Ana'nın çocukları da katıldı.

Eylemde konuşan Ahmet Cihan “Bu meydan Güzel Annesiz öksüz” dedi. Tıpkı yaşamını yitiren diğer anneler gibi onun da mücadelede yaşatılacağını söyledi.

Kenan Bilgin'in kardeşi İrfan Bilgin de Güzel Ana'yı anarak sözlerine başladı. “Bize direnmeyi, mücadeleyi öğretti” dedi. 22 yıldır adalet olmayan adliyelerde ve bu meydanda adalet aradıklarını ancak bir gelişme olmadığını ifade eden Bilgin, Kenan Bilgin dosyasında her şey açık olmasına ve dönemin savcısının da kesin ifadesine rağmen olayın üstünün kapatılmasını teşhir etti. Gözaltında kayıpların gerisindeki gerçeklerin açığa çıkartılmasının devlet için zor olduğunu çünkü bizzat devleti yönetenlerin bu işten sorumlu olduğunu belirtti. Gerçeklerin mücadeleyle açığa çıkarılacağını vurguladı.

Hanife Yıldız da Güzel Ana'yı anlatarak sözlerine başladı. “O sadece kendi çocuklarının anası değil herkesin anasıydı” dedi.

Bu haftaki basın açıklamasını ise Meryem Göktepe okudu. Türkiye'de adaletin içinde bulunduğu durumun teşhir edildiği açıklamada “Türkiye'de adalet yok, hukuk yok” denildi.

Ardından Ankara'da gözaltına alınan Kenan Bilgin'in kaybedilme süreci anlatıldı. Bilgin ile gözaltına alınanların onu TMŞ’de gördüğünü ve onu işkenceyle öldüren polisleri tespit edebileceklerini açıkladıkları, ancak dosyanın kapatılmak istendiği belirtildi. Bütün delillere ve tanıklıklara rağmen iç hukukta sonuç alınamadığı ve katillerin cezasız bırakıldığı, AİHM'in Bilgin davasında verdiği mahkumiyet kararına rağmen 22 yıldır iç hukukta değişen bir şey olmadığı söylendi. Bu davanın peşini bırakmayacakları vurgulanarak açıklama ve eylem sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul