Çocuk istismarına karşı eylemler

KESK İzmir Kadın Meclisi Karşıyaka’da, TİP ise İstanbul Sancaktepe’de vakfın binası önünde çocuk istismarını protesto etmek için eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 08 Aralık 2022
  • 09:30

İzmir’de KESK'li kadınlar, İstanbul Sancaktepe’de TİP çocuk istismarını protesto etmek için eylem gerçekleştirdi.

KESK İzmir Kadın Meclisi: "Çocuklarımızı karanlığınıza teslim etmeyeceğiz"

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Kadın Meclisi, çocuk istismarını protesto etmek için Karşıyaka İskelesi karşısında basın açıklaması yaptı. "Çocuklarımızı karanlığınıza teslim etmeyeceğiz" yazılı pankartın açıldığı eylemde basın metnini Eğitim Sen İzmir 5 Nolu Şubesi Kadın Sekreteri Aygül Şengül okudu. Açıklamada İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın onursal başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken evlendirdiğine tepki gösterildi. AKP iktidarında eğitim sisteminin dini faaliyetlerin, MEB, Diyanet İşleri Başkanlığı, dini vakıf ve cemaatler eliyle örgütlenmeye çalışıldığı bir alan haline getirildiği ifade edildi ve “Çocuklarımızı karanlığınıza teslim etmeyeceğiz" denildi.

TİP: “Bu kapının arkasında çocuk istismarı var”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken bir tarikat üyesi ile ‘imam nikahıyla evlendirmesini’, vakfın Sancaktepe’de bulunan binası önünde protesto etti. 

“Bu kapının arkasında çocuk istismarı var” yazılı pankart açılarak “Tarikata barikat, kahrolsun şeriat” ve “Şeriata, faşizme, karanlığa geçit yok” sloganları atıldı. Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Bu suça ortak olanlara sesleniyoruz. Bundan sonra size korkusuz tek bir gece yok. Çünkü hepiniz teker teker yargılanana kadar bize de tek bir gece rahat uyku yok. Yere batsın istismarcı, tecavüzcü, çocuk ve kadın düşmanı düzeniniz. Sonsuza kadar süreceğini sandığınız bu düzeni başınıza yıkacağız. İşlediğiniz tüm suçların cezasını çekeceksiniz. Özgürce, eşitçe, laiklikten asla taviz vermeyen bir ülkeyi emekçi halkımızla birlikte kuracağız.”