ÇHD ve HHB’li avukatların ikinci duruşması devam etti

Tutuklu avukatların vekilleri reddi hakemi talebinde bulundu. Talebi reddedilen avukatlar mahkeme heyetinin tutumlarını protesto ederken jandarmanın saldırısına uğradı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 04 Aralık 2018
  • 10:59

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu’ndan (HHB) avukatların yargılandığı davanın ikinci duruşmasının görülmesine bugün devam edildi. 3-7 Aralık tarihlerinde görülecek duruşmanın ilk günü mahkeme tarafından avukatların savunmalarının kesilmesiyle geçmişti.

Bugün de duruşmayı izlemek için gelen aileler duruşma salonunun bulunduğu binaya dahi alınmazken ısrarlar üzerine binadaki kafeteryaya girmeleri için içeri alındılar.

Duruşmada Av. Bahri Bayram Belen ve Av. Nergiz Tuba Aslan söz alarak reddi hakim talebinde bulundu. Av. Aslan mahkeme başkanının dosyaya ilk atandığı tarihten bu yana düşmanca tavırlar sergilediğini ve “tanıkları” yönlendirdiğini belirtti. Aslan’ın mahkeme başkanına “usul kurallarını bilmiyor, sevmiyor, ilgilenmiyor olabilirsiniz ama uymak zorundasınız” demesi üzerine “mahkeme düzenini bozma” gerekçesiyle uyarı verildi. Av. Münip Ermiş de mahkeme başkanının tarafsız olmadığını vurguladı.

Öte yandan duruşma salonuna basın kartı takan siyasi şube polisleri girdi. Tartışmalar üzerine salondan çıktıkları öğrenildi. Başka bir siyasi şube polisi ise hakimlerin salona giriş yaptığı kapıda durarak tutuklu avukatları tehdit etti.

Avukatlar darp edildi, mahkeme yarına ertelendi

Tutuklu avukatların hakimin reddine ilişkin söz almasına izin verilmezken, reddi hakim talebi kabul edilmedi ve Av. Nergiz Tuba Aslan’a ikinci kez uyarı verildi.

“Tanıklar” dinlendiği sırada söz isteyen tutuklu avukatlara söz verilmezken salondan çıkarıldılar. Sloganlarla durumu protesto eden avukatlardan Aycan Çiçek jandarma tarafından darp edildi.

Duruşmaya verilen aranın ardından tutuklu avukatlar salona getirilmedi. Diğer avukatlar da böyle yargılama yapılamayacağını belirterek salondan ayrıldılar.

Duruşmaya yarın saat 10.00’da devam etmek üzere ara verilirken avukat sınırlaması ve seyirci yasağı kaldırıldı. Bugün salondan çıkarılan avukatların yarın mahkeme salonuna getirilmesine karar verildi.