Bodrum’da Cennet Koyu olarak bilinen bölgede gayrimenkul projesi geliştirecek olan Cengiz İnşaat yaptığı açıklamada, arazinin özelleştirme ihalesinin Danıştay tarafından iptal edilmesi için “Hukuken şirketimizin parseldeki mülkiyet hakkını etkilememektedir” dedi.
Villa ve otel projelerinin yapılacağı araziyi Özelleştirme İdaresi’nden 2012 yılında satın alan Cengiz İnşaat, yaptığı açıklamada Danıştay’ın aldığı özelleştirme ihalesinin iptaline yönelik kararın kendilerini etkilemediğini savundu. Ancak bunun hukuken nasıl mümkün olduğu açıklamada yer almadı.
Arazinin kendilerine ait olduğunu iddia eden bölge halkı satış ihalesinin iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açmışlardı. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu 2016 yılında aldığı kararla davacıları haklı bularak satış işleminin iptaline karar vermişti.
Buna karşılık Özelleştirme Yüksek Kurulu 28 Nisan 2017 tarihinde “Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun satış iptali kararı ile ilgili olarak bir işlem yapılmamasına ve taşınmazların geri alınmasına yönelik herhangi bir işlem tesis edilmemesine” karar verdi.
ÖYK'nın bu kararı Danıştay 13. İdaresi'nin 7 Kasım 2019 tarihli kararı ile iptali edildi. Bu iptal kararı, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun 11 Haziran 2020 tarihli kararı ile kesinleşti. Ancak bu kararlar uygulanmadı ve arazi hâlâ Cengiz İnşaat’ın mülkiyetinde. Cennet Koyu’nda yapılması planlanan projeye tepkilerin artması ve Bodrum halkının eylem yapması üzerine Cengiz İnşaat yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Danıştay kararının özel mülkü etkilemediği iddia edildi. 8 maddelik açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Kamuoyunda son dönemde yer alan paylaşımların aksine şu anda bu konu hakkında Danıştay'da devam eden herhangi bir dava bulunmamaktadır. Özelleştirme ihalesinin iptaline ilişkin olarak taşınmazın Alıcı'ya devrinden çok sonra verilmiş olan Danıştay kararı, hukuken Şirketimizin parseldeki mülkiyet hakkını etkilememektedir.”