“Cenazelerimizi her koşulda alacağız”

Dersim Ovacık’ta yaşanan bombardımanda hayatını kaybeden TKP/ML TİKKO gerillaları Erol Volkan İldem (Nubar) ve Fadime Çakıl (Rosa)’nın cenazeleri ailelerine teslim edilmediği için basın toplantısı yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 23 Eylül 2020
  • 15:49

Dersim'de katledilen TKP/ML TİKKO gerillalarının cenazelerinin ailelerine teslim edilmemesi üzerine İstanbul İnsan Hakları Derneği'nde basın toplantısı gerçekleştirildi. Basın toplantısına gelen üç Yeni Demokrasi çalışanı ve okuru Taksim İstiklal Caddesi'nde gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Taksim Polis Karakolu'na götürüldü.

Partizan Tutsak ve Şehit Aileleri'nin düzenlediği basın toplantısında Avukat Gül Atay ilk sözü alarak 6-7 Eylül'de yaşamını yitiren gerillaların haberini basından öğrendiklerini ve Malatya Adli Tıp Kurumu’na gittiklerinde cenazelerin teşhis edilemediğini ifade etti. Atay konuşmasında “DNA sonucunu beklemek uzun süreceği için parmak izi eşleştirmesi talep ettik. Eşleştirmelerin hala İstanbul Adli Tıp'a gönderilmediğini öğrendik” dedi. Orantısız güç kullanıldığının altını çizen Atay DNA eşleştirmeleri sonucunda cenazeleri alacaklarını belirtti.

Partizan adına yapılan konuşmada faşizmin saldırılarının arttığı böylesi bir dönemde imha, inkâr ve asimilasyon politikaları şiddetle devam ettiğini vurgulayarak şunları ifade etti:

“6-7 Eylül tarihleri arasında Dersim'in Ovacık ilçesinde 2 yoldaşımız şehit düşmüştür. Yoldaşlarımızın cenazelerini teslim almak için yapacağımız basın toplantısına gelen 3 arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Bizleri gözaltına alarak, süreci uzatarak cenazelerimizin sahipsiz bırakılmaya çalışılanlar yanılıyor. Her koşulda cenazelerimizi alacağız ve yoldaşlarımızı mücadele ruhuna yakışır bir şekilde uğurlayacağız.”

Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri adına yapılan konuşmada ise şunlar ifade edildi:

“Çocuklarımızın ölü bedenlerinden bile korkuyorlar. Bizim çocuklarımız hırsız, tecavüzcü olsaydı altına uçak çekerlerdi. Fakat bizim çocuklarımız ezilenden, emekçiden, köylüden yana canlarını ortaya koyarak mücadele ediyorlar. Yılmayacağız, mücadelemize devam edeceğiz. Devrim şehitleri ölümsüzdür.”

Ardından basın toplantısı bitirildi.