Çarşı davası 11 Eylül’e ertelendi

“Hükümete darbe girişimi” iddiasıyla yargılanan çArşı grubu üyelerinin bugün görülen duruşması savcının esas hakkında mütalaasını hazırlamak için ek süre talep etmesi üzerine 11 Eylül 2015 tarihine ertelendi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 26 Haziran 2015
  • 12:23

Haziran Direnişi sırasında katıldıkları eylemler gerekçesiyle Beşiktaş taraftar grubu çArşı’ya “hükümete darbe girişimi” iddiasıyla açılan davaya bugün devam edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada yargılanan 35 çArşı üyesinden 23’ü mahkemede hazır bulundu.

Dışarıda toplanan çArşı üyeleri ise tezahüratlarla adliye önünde bekleyerek yargılananları yalnız bırakmadılar.

Duruşmada yargılanan Numan Bülent Ergenç'in kız kardeşi, Dilek Uçar Ergenç tanık olarak dinlendi. Ergenç, 1 Haziran 2013 tarihinde İstanbul'da olmadıklarını, abisiyle birlikte Tekirdağ'da yakın akraba düğününe gittiklerini belirtti.

Savcı Abdullah Mirza Coşkun beklenenin aksine bu duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunmadı. Savcı, Arda Mutlu Doğan'dan ele geçirilen Blow Magnum marka silahın kriminal ekspertiz raporunda metal bilye vb. atabileceğini, tabancanın 5729 sayılı yasanın yürürlüğünden önce mi yoksa, sonra mı imal edildiğinin öğrenilebilmesi için süre talep etti.

Mahkeme heyeti de savcının süre talebini kabul ederek duruşmayı 11 Eylül’e erteledi.

çArşı üyeleri adliyeden marş ve sloganlarla çıkarken dışarıda bekleyenlerle buluştu. Bir süre birlikte sloganlarla bekleyişlerini sürdüren taraftarlar daha sonra dağıldı.

Haziran Direnişi eylemleri nedeniyle Erdoğan’ın yaşadığı hazımsızlık karşısında eylemler “hükümete darbe girişimi” olarak nitenlemiş ve “darbe” gerekçesiyle Beşiktaş taraftar grubu çArşı üyelerine dava açılmıştı. 35 kişi hakkında açılan davada 9 polis de “şikayetçi” olarak yer alıyor.

Taraftarlar için "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Buna ek olarak "Örgüt kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak, görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" gibi suçlamalarla her bir kişi için 2 yıldan 50 yıla kadar değişen hapis cezaları talep ediliyor.

İLİŞKİLİ HABERLER