Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde eylemin 2. günü

İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde sağlık emekçileri haklarını istemeye ikinci günde devam etti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 06 Ekim 2020
  • 13:46

İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde sağlık emekçileri, pandemiyle mücadelede sağlıkçılara vaat edilen ve uzun zamandır ödenmeyen 'ek ödemeleri' için gerçekleştirdikleri eylemi ikinci günde devam ettirdi.

Mayıs ayında pandemi hastanesi olarak açılan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde sorunlar giderek büyüyor. Hastanede görevli hekimler, aylardır devam eden ek ödeme adaletsizliğine karşı hastanede iki gündür eylem gerçekleştiriyor.

Hastanede yürüyüş düzenleyen sağlık emekçileri ek ödemelerin ödenmemesini alkışlarla protesto etti.

Sağlık emekçileri gerçekleştirdikleri açıklamada şunları ifade ettiler:

 "Halkımıza sesleniyoruz. Sizlere sağlık hizmeti vermek bizim en büyük onurumuz, görevimizdir. Bugün dünyada sağlık hizmetileri kalitesinde iyi yerlerdeysek bu bizim emeğimizdir, halkımıza olan borcumuzdur.

Aylardır doğru düzgün ödeme alamıyoruz. 4 kalemde yatması gereken maaşların bir kısmı ödenmiyor. Nöbet ücretleri aylarca yatırılmadı. Döner sermaye ödemleri yapılmadı.

Evet, ne yazık ki bu yoğun çalışma şartlarında aylardır doğru düzgün ödeme alamıyoruz. 4 kalemde yatması gereken maaşların bir kısmı ödenmiyor. Nöbet ücretleri aylarca yatırılmadı. Döner sermaye ödemleri yapılmadı. Bizlere hayatımızın en yoğun çalışma döneminde en az ücret verilmesi, normal zamanlarda yatan ücretlerin bile ödenmemesi bizleri bunalıma sokmaktadır. Tükeniyoruz! Sağlıkta performans sistemi ile parçalara bölünen maaşımızın düzenli yatmaması, çalışarak hak ettiğimizin, ödemeye gelince lütufmuş gibi dillendirilmesi, aldığımız maaşların gelecekte emekliliğe yansımaması, çalıştığımızın ücreti için ağız açmak zorunda bırakılmak bizlere ağır geliyor. Tükeniyoruz! Pandemi döneri diye açıklanan, ağustos-ekim dönemi genelgesi daha büyük mağduriyet oluşturmaktadır."

"Ek ödemeler yapılsın"

Sağlık emekçileri taleplerini şöyle sıraladı:

"1- Sağlıkta şiddetin önlenmesi, bunun çözümü için sağlık çalışanları ile çalışılması,

2- Çalıştığımız haziran-temmuz ek ödemelerinin yapılması

3- 'Yeni açılan sağlık kuruluşları il sağlık müdürlüğünce ek ödeme açısından desteklenir' genelgesi gereği hastanemiz sağlık çalışanlarının 1 yıl boyunca desteklenmesi,

4- Tek kalemde, emekliliğimize yansıyan maaş istiyoruz.”

Sağlık emekçileri “Bizler eylemlerimizi bilimsel çalışmalarla yapmak istiyoruz. Alkışlanmak da, şiddet görmek de istemiyoruz. İyi hekimlik, insani şartlar ve tüm sağlık çalışanlarına adil ücret istiyoruz” diyerek açıklamayı sonlandırdı.