Bursa ve Esenyurt’ta seçim faaliyetleri

Bursa ve Esenyurt’ta seçim faaliyetleri sürerken fabrikalarda ise işçi bültenlerinin dağıtımı yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 27 Mart 2019
  • 20:37

Sınıf devrimcileri Bursa ve Esenyurt’ta devrimci seçim faaliyetlerini sürdürürken Esenyurt-Kıraç bölgesindeki fabrikalarda da bülten dağıtımları ile işçileri mücadeleye çağırdılar

Esenyurt Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP); seçim çalışmalarına bildiri, bülten dağıtımları ve stickerlarla devam ediyor. BDSP’liler Pazartesi günü saat 15.45’te Kıraç sanayide bulunan Bıçakçılar fabrikası işçilerine Petrokimya İşçileri Bülteni’nin son sayısını ulaştırdılar. Dağıtımdan önce ve sonra stickerlar de sanayii içinde kullanıldı. Stickerlar Kıraç sanayii mezarlığı, Baydemirler fabrikası ve Necmettin Erbakan Parkı civarına yapıldı.  Sonrasında faaliyet Kuruçeşme Mahallesi’nde devam ederken yüzlerce bildiri emekçilere ulaştırıldı. Bildiri dağıtımının ardından faaliyet Öztiryakiler fabrikasına taşındı. Öztiryakiler fabrikasında 18.00 çıkışında işçilere Metal İşçileri Bülteni’nin son sayısı ulaştırılırken ilgi yoğun oldu. Önceki dağıtımlardan daha fazla bülten işçiler tarafından alındı. Bazı işçiler sendikacı olup olmadığımızı sordular. Dağıtımdan sonra Öztiryakiler fabrikası etrafına seçim stickerları yapıştırıldı.

Seçim çalışmaları bugün de Esenyurt Tabela’da bildiri dağıtımıyla devam etti. Sabah yapılan dağıtımda yüzlerce bildiri emekçilere ulaştırıldı. Dağıtımın ardından mahalle içinde ve ana cadde üzerinde bulunan direklere seçim stickerları yapıştırıldı.

Metal İşçileri Bülteni dağıtıldı

Metal İşçileri Bülteni’nin “Onlar seçim, bizler geçim derdindeyiz” kapağıyla çıkan son sayısı Esenyurt’ta metal işçilerine ulaştırılmaya devam ediliyor.

Bültenler önce Kıraç Sanayii içinde bulunan Pressan fabrikası işçilerine ulaştırıldı. 08.00-16.00 vardiyası çıkışında yapılan dağıtımda onlarca bülten kullanıldı. Bülten dağıtımı Cuma günü Mercedes fabrikasında devam etti.  Cuma namazı öncesi Hoşdere Köyü camii çevresindeki kahvelerde işçilere bültenler ulaştırıldı. Sonrasında Emlak Konutları camiine geçildi. Burada namaz çıkışı yapılan dağıtımda bültenler Mercedes işçilerine ulaştırıldı.

Bursa’da bildiri dağıtımı

BDSP’nin “Düzen partilerine oy vermeyelim, hesap soralım! Haklarımız ve geleceğimiz için sınıfa karşı sınıf!” şiarlı bildirileri Bursa’da da Panayır, Esenevler, Teleferik, Mesken-Ortabağlar’da emekçilere ulaştırıldı.

Ayrıca “Düzen partilerine oy yok” vurgusunun yer aldığı çeşitli  şiarları içeren  stickerlar da çeşitli bölgelerde kullanıldı.

Kızıl Bayrak / Esenyurt-Bursa

İLİŞKİLİ HABERLER