"Bize gücünüz yetmez"

SGDF ve ESP'ye yönelik gerçekleştirilen gözaltı terörü Kadıköy'de protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 11 Eylül 2021
  • 18:40

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerine yönelik gerçekleşen operasyonda 20 kişinin gözaltına alınması Kadıköy’de protesto edildi.

SGDF ve ESP’nin çağrısı ile yapılan eylem Süreyya Operası önünde gerçekleştirildi. Eylemde yapılan konuşmalarda devletin devrimcilere dönük saldırganlığı teşhir edilerek dayanışma çağrısı yükseltildi.

“Bu saldırılar faşist iktidarın yerle bir olmasını geciktirmek içindir”

Eylemde ilk konuşma SGDF adına yapıldı ve şunlar ifade edildi:

Bu saldırıları tarihimizden tanıyoruz. Mücadelenin her alanında bu saldırılarla karşı karşıyayız. Saldırı, birleşik gençlik mücadelesini sokak sokak büyüten gençliğedir. Asıl terörist kim anlatalım”

Konuşmanın devamında Musa Orhan’ın korunmasından Hacı Lokman Birlik’in panzer arkasında sürüklenmesine Berkin'in katledilmesine kadar devletin yaptığı saldırılar teşhir edildi. Gözaltı saldırısına ilişkin “Bu saldırılar faşist iktidarın yerle bir olmasını geciktirmek içindir” denildi.

“Başka bir düzen başka bir dünya için devrim bayrağı altında buluşalım”

Ardından ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü söz aldı. Tümüklü, her 10 Eylül’de bu coğrafyada devrim, sosyalizm ve halkların eşitliği için mücadele edenlere kırım operasyonu yapıldığını hatırlatarak şunları ifade etti:

“Siz saldırdıkça kendi rolümüzü bir kez daha anlıyor, mayamızı direnişle dayanışmaya ve devrim iddiası ile büyütüyoruz. Geleneğimize, tarihimize, köklerimize yeniden dönüyoruz”

İşçi sınıfına çağrı yapan Tümüklü “ülkenin her yeri yanarken, açlıktan insanlar intihar ederken egemenler sefahat içinde yaşıyor. Bu dünyayı yaratan biziz ve bu sömürücü tayfaya teslim olmak zorunda değiliz” dedi.

“Yaşasın devrimci dayanışma”

SYKP adına yapılan konuşmada şunlar vurgulandı:

“Ortada bir gözaltı yok, savaş var. Saldırılar, sömürü düzenine hayır diyen muhalifleri susturma hareketidir. Biz insanca yaşanabilir ücret, doğanın talanına, suların kirlenmesine hayır, diyoruz. Demeye de devam edeceğiz. Yaşasın devrimci dayanışma yaşasın devrim ve sosyalizm”

“Güçlerinden değil korktuklarından saldırıyorlar”

Devrimci Parti adına yapılan konuşmada şunlar ifade edildi:

“ESP yalnız değildir. ESP'e yapılan her türlü haksızlık, gözaltı saldırısı tüm sosyalistlere yapılmış demektir. İktidar topyekûn saldırıyor, güçlerinden değil korktuklarından saldırıyorlar. Biz sosyalistler onların saldırılarından korkmuyoruz”

“Omuz omuza mücadeleyi yükselteceğiz”

EHP adına yapılan konuşmada şunlar ifade edildi:

“ESP’li yoldaşlarımız düzmece dosyalarla devletin baskısı ile karşı karşıya. Devrimciler tarihin hiçbir döneminde nasıl yılmadıysa ESP'li yoldaşlarımız da yılmayacaktır. Omuz omuza mücadeleyi yükselteceğiz.”

“Saldırılar bizi devrim düşümüzden vazgeçirmeyecek”

BMG adına yapılan konuşmada şunlar belirtildi:

“Devrimcilere dönük yeni bir saldırı ile karşı karşıyayız. Alışkın olduğumuz saldırılar bunlar. Egemenlerin sınıfsal çıkarları ile devrimcilere saldırdı. Dün olduğu gibi bugün de hiçbir gerici, fütursuz saldırı bizi devrim düşümüzden vazgeçirmeyecek.”

Saldırının 10 Eylül’de olmasının tarihsel, ideolojik ve sınıfsal bir anlamı olduğuna dikkat çekilerek 10 Eylül’de Mustafa Suphi’nin ülkede komünizm bayrağını diktiğini hatırlatıldı.

“Devrim mücadelesini bitiremeyecekler”

DAF adına yapılan konuşmada şunların altı çizildi:

“Devletin ESP’ye bu operasyon neden yaptığını çok iyi bekliyoruz. İstediğiniz safları netleştirmekse bizim açımızdan safımız nettir. İstedikleri devrimcileri korkutmaksa, yanılıyorlar. Bu coğrafyada devrim mücadelesini devlet bitiremedi, bitiremeyecek”

“Devrimci dayanışmayı büyüteceğiz”

Kaldıraç adına yapılan konuşma Suphi’lerden Ethem Nejat’lara, Paramaz’lardan Hasan Ocak’lara kızıl bayrağa kızıl rengi veren ölümsüzler anılarak başlandı ve şunlar ifade edildi:

“Ne ESP ne anadolu devrimci hareketimiz bu nafile operasyonlar karşısında bir adım geri adım atmadı. ESP ve SGDF’Nin yanında devrimci dayanışmayı büyüteceğiz.”

“İttifaktan kurtulmanın yolu eylemli mücadeleden geçer”

Köz adına yapılan konuşmada “Cumhur ittifakı tutunacak dalı kalmadığında saldırılara devam ediyor. İttifaktan kurtulmanın yolu eylemli mücadeleden geçer” denildi.

“Biz halkların birleşik mücadelesini savunanlarız”

SODAP adına yapılan konuşmada şunlar vurgulandı:

“Bu coğrafyada bu operasyonlar ilk kez olmuyor son da olmayacak. Bu bir sınıf savaşı. Onlar sömürenlerin, biz direnenlerin, onlar faşizmin biz halkların birleşik mücadelesini savunanlarız”

SODAP, Kaldıraç, Öğrenci inisiyatifi, BMG, KÖZ, SYKP, Dev-Lis, Anarşist Gençlik, Halkevleri, EHP, HDK, Beksav, Polen Ekoloji Kolektifi’nin destek verdiği eylem konuşmaların ardından sona erdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul