BES’ten fazla mesai tepkisi

BES, 112 Acil Çağrı Merkezi’nde çalışan emekçilerin çalışma koşullarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 06 Eylül 2023
  • 22:30

Büro Emekçileri Sendikası (BES), 112 Acil Çağrı Merkezi emekçilerine performans değerlendirmesi uygulamasına ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi.

Açıklamada BES Genel Sekreteri Aziz Özkan konuştu ve şunları dedi:

“İhtiyaç duyulan personel sayısının gerektirdiği çalışma ve dinlenme ortamını karşılamaktan uzaktır. Çalışanlar birçok farklı kurumun çağrı birimiyle aynı dar mekânlarda seslerin birbirine karıştığı ve çok fazla bilgisayar kasa fanının yarattığı bitmeyen bir uğultunun olduğu bir ortamda çalışmaktadırlar. Kullanılan programda zaman zaman çökmeler, çağrı aktarmalarda veri kayıpları yaşanmaktadır. 112 Acil Çağrı Merkezi personelleri çeşitli meslek hastalıklarına yakalanmaktadır. Yıpratıcı değişken uyku saatleri, işitme, boğaz ses rahatsızlıkları, uzun saatler sabit hareketsiz oturmaktan kaynaklı fizyolojik ve dolaşım sistemi rahatsızlıkları yaşanmaktadır. Özellikle gece vardiyalarında yemek ihtiyacı karşılanmamakta, ihtiyaç kurum dışından siparişlerle sağlıksız bir şekilde karşılanmaktadır.”

Açıklamada talepler şu şekilde sıralandı:

“Kişi başına düşen çağrı sayısında uluslararası standartlara uyulması, personel sayısının bu standartlara göre belirlenmesi ve 112 Acil Çağrı Merkezi hizmet binalarının fiziki koşullarının bu sayılar üzerinden değerlendirilmesi, gerekli hallerde yeni hizmet binalarına geçilmesi; diğer kurum çağrı yönlendirici personel sayısının arttırılması, çalışma salonlarındaki gürültü ve manyetik kirlilik ölçümlerinin ilgili kurumlarca yapılıp raporlanması ve personelle de paylaşılması, gürültü ve manyetik kirliliğe karşı önlemler alınması, vardiya sistemine uygun bir yemek düzenine geçilmesi, başka kurumlara yapılan geçici görevlendirmelerin iptali, 112 Acil Çağrı Merkezinin personel havuzu olarak görülmesinin engellenmesi, verilen talimatların akıbetinin sorulması ve uygulatılmasını talep ediyoruz.”