BES: Saraydan adalet çıkmıyor

BES birçok kentte basın açıklaması düzenleyerek adli yıl açılışı vesilesiyle, adaletin olmadığını vurguladı, taleplerini sıraladı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 07 Eylül 2023
  • 22:00

Büro Emekçileri Sendikası birçok kentte, adli yıl açılışı vesilesiyle haklarını talep ederek basın açıklaması yaptı. BES’in Ankara, Antalya, Samsun, Adana, Diyarbakır, Trabzon’da yaptığı basın toplantısı ve basın açıklamalarında “Saray(lar)dan adalet çıkmıyor!” şiarı ile ortak metin okundu.

Açıklamalarda iktidarın demokrasicilik oynandığı ve adaletin olmadığını vurgulanarak büro emekçilerinin şu talepleri sıralandı:

 “-Ayrım yapılmaksızın, tüm yargı emekçilerine mesai ücreti ödenmeli ve mesai ücretleri günün koşullarına uygun hale getirilmelidir.

-Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarıyla kurum içindeki atamalara devam edilerek bu atamalarda mülakat değil liyakat esas alınmalıdır.

-Yargı sınıfı hizmetleri oluşturulmalı, unvan ve kadrolar yeniden tanımlanmalıdır.

-Adalet Bakanlığı ve bağlı birimlerinde iş yüküne uygun olarak çalışan sayısı artırılmalıdır!

-Yargı emekçilerinin 2802 sayılı yasadan çıkartılarak diğer kamu emekçileri gibi 4483 sayılı Memurin Muhakematı Kanunu’na tabi olması sağlanmalıdır.

-Son zamanlarda yapılan adliye binalarının şehir merkezlerine uzak olması nedeniyle, tüm Yargı emekçilerine yol ücreti veya servis uygulaması sağlanmalıdır.

-Kaldırılan havuz paralarının Yargı emekçilerinin lehine olacak şekilde düzenleme yapılarak ödenmesine tekrar başlanmalıdır.

-Tüm Yargı emekçilerine ücretsiz, nitelikli 4 çeşit yemek hizmeti verilmelidir.

-Tüm Yargı emekçilerine kira yardımı yapılmalıdır.

*Mobbinge maruz kalan personelin durumunun değerlendirilmesi ve mobbingin önlenmesi amacıyla bir kurul oluşturulması ve mobbing uygulayan amire yaptırım uygulanması için düzenleme yapılması sağlanmalıdır.

-Nitelikli ve ücretsiz kreş açılmalıdır. Bilgi işlem bürolarında Bakanlık oluru ile görevlendirilen UYAP kullanıcılarının statülerinin bir çözüme kavuşturulması sağlanmalıdır.

-Denetimli Serbestlik Müdürlükleri’nde görev yapan personele sendikaya üye olma hakkı güvence altına alınmalıdır.

-Adalet Komisyonları’nın yapısı değiştirilerek Komisyonun görev alanındaki en fazla üyeye sahip üç sendikadan birer temsilcinin komisyonun asil üyesi olacak şekilde düzenlenme yapılmalıdır.”