Berkin Elvan mezarı başında anıldı

Haziran Direnişi’nde İstanbul Okmeydanı’nda hedef gözetilerek gaz fişeğiyle vurulan Berkin Elvan 10. ölüm yıl dönümünde Feriköy’de bulunan mezarı başında anıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 11 Mart 2024
  • 19:45

Haziran Direnişi sırasında polisin hedef gözeterek attığı gaz fişeğiyle başından vurulan ve komada 269 gün  kaldıktan sonra 15 yaşındayken ölümsüzleşen Berkin Elvan mezarı başında anıldı.

Anmada Gülsüm Elvan, Sami Elvan, Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, Rakel Dink Berkin Elvan’ın mezarına karanfil bıraktı. Anmada konuşan Elvan ailesinin avukatlarından Akçay Taşçı yargı sürecinden bahsederek, ailenin artık yas tutacağını vurguladı. Avukat Deniz Özen de yargı sürecine dair değerlendirme yaparak Can Atalay’ın mesajını okudu. Atalay mesajında “14 yaşında bir çocuğu evine iki adım kala vurdular. Vurulmasının üzerinden 11, aramızdan ayrılmasının üstünden 10 yıl geçti. Anısı bize umut olsun” dedi.

Anne Gülsüm Elvan şunları söyledi:

“Adaletsizliğe uğradım. Sadece şunu söylüyorum katillere, ‘Çocuklarına sarılırken benim çocuğumu hatırlasınlar. Acaba bizi hatırlıyorlar mı? acım gitgide katlanıyor. Öfkem katlanıyor. 10 yıldır oğlumsuzum, onsuzum.”

Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz da konuşmasında şunları dedi:

“Adaleti sağlayamadık. Katilleri dışarıda sokakta dolaşıyor. Çok canımız yanıyor. Acımızla birlikte öfkemiz de büyüyor. İnşallah o adalet bir gün yerini bulacak. Her ne kadar umutsuz olsak da umut edelim. Çocuklarımızın katilleri hak ettikleri cezayı alacaklar.”

Berkin Elvan’ın ablası Gamze Elvan, aile adına yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Şimdi yaşayamadıklarımızı anlatmanın vakti. Berkin’imiz, oğlumuz, canımızın bizden koparılmasının 10’uncu yılı. Giyilemeyen mezuniyet giysisi 10 yıldır askıda. Çekemediği şutlar, dans edemediği sahneler, giremediği sınavlar ve çalamadığı ıslıklar 10 yıllık bir dağ. Mutfak masasında yeri sabit tabağı boş sandalyesi boş. Telefonu çalışıyor ama çalmadı. Odası dağılmıyor. Sakalı yakışacak mıydı bilmiyoruz, bıyıkları terlememişti çünkü. Ağız dolusu bir gülüş eksik kaldı. Mahcup mahcup ama ışıl ışıl bakan gözleri. Artık kokusu sadece ama sadece burnumuzda tütüyor. Caddeler bomboş kaldı. Onun yürümek bilmediği koştuğu o daracık sokaklar. Sayısız keşkelerin, donakalan hayallerin, dinmeyen hasretin, sönmeyen yangının 10’uncu yılı. Bedeni küçücük kaldı bir sabah ansızın polis kurşunuyla vurulduktan sonra. Dokuz ay boyunca direndi. Umut oldu bize. Yoğun bakımda gözlerini oynatmasıyla, elini ufacık kıpırdatmasıyla, bilinci yerinde değilken ‘anne’ diye bağırmasıyla umut oldu bize. Tutunmaya çalıştı hayata ama olmadı. Berkin’in adı sokaklarda, meydanlarda, sloganlarda, yokluğu 10’uncu yılında. Onsuzluğun 10 senesi”

Gamze Elvan bu akşam saat 20.00’de Berkin için Youtube kanalından bir canlı yayın yapılacağı bilgisini paylaşarak etkinliğe katılım çağrısı yaptı.