“Ayvacık Devlet Hastanesi’nde neler oluyor?”

SES Çanakkale Şubesi üyeleri, Ayvacık Devlet Hastanesi’nde sendika üyelerine yönelik baskı ve sürgünlere ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 30 Mart 2023
  • 19:45

SES Çanakkale Şubesi üyeleri, Ayvacık Devlet Hastanesi’nde sendika üyelerine yönelik baskı ve sürgünlere ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Ayvacık Devlet Hastanesi’nde neler oluyor?” başlıklı basın açıklamasını Çanakkale SES Şube Eşbaşkanı Canan Coşan okudu.

Hastane yöneticilerinin yönetememe krizi içinde olduklarına dikkat çekilen açıklamada şunlar ifade edildi:

“Yönetemedikçe zora ve baskıya başvuruyor, sendikal örgütlenmeyi engellemeye ve birlik olma halimizi bölmeye çalışıyorlar. Hastanedeki üye sayımızın artmasından rahatsızlık duyuyorlar. Yandaş/sarı sendikalardan istifa edip gerçek sendikal saflara katılan arkadaşlarımızla uğraşıyorlar.”

Sendika üyelerine yönelik baskılar şöyle aktarıldı:

“Üyelerimizin yoğun olduğu Evde Sağlık Biriminden başka yerde ihtiyaç olduğu iddiasıyla tıbbi sekreterin çekilmesi, işlerinin hemşireye yaptırılmaya çalışılması,

Evde Sağlık Hizmetleri Odasının bir yılda 3 kez yerinin değiştirilmesi, odanın mevzuatta belirtilen kriterleri sağlamaması, bu konuda yapılan taleplerin karşılıksız kalması,

Evde Sağlık Hizmetlerinin mevzuatında bulunan Harcırah Kanunu’na göre hesaplanması ve ödenmesi gereken günlük yevmiyelerinin hayli zamandır ödenmemesi,

Tüm bu hukuksuz uygulamalara karşı üyelerimiz ve sendika temsilcimiz tarafından dilekçe verilmesinden 2 iş günü sonra, üyelerimizin ve sendika temsilcimizin adeta hastane içi sürgün şeklinde birim değişiklikleriyle cezalandırılması,

1 yıldır veznede görev yapmakta iken, sırf üyemiz oldu diye arkadaşımızın görev yerinin değiştirilmek istenmesi,

Göreve yeni başlayan tıbbi sekreterlerin, atanma/istihdam amacına uygun olarak polikliniklerde hekim yanına dengeli dağılımlarının yapılmaması.”

“Hiçbir üyemiz yalnız değildir”

İdarecilerin hastaneyi yasalara, mevzuata, hukuk devleti ilkelerine uygun yönetmesi ile mükellef olduğu hatırlatılan açıklamada son olarak şunlar ifade edildi:

“Sendikamız ve üyelerimiz üzerindeki baskının yoğunlaştığı bugünlerde, hiçbir üyemizi en ufak sorununda dahi yalnız bırakmayacağımızın, yalnız hissettirmeyeceğimizin bilinmesini isteriz. Üyemiz olsun olmasın, tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin demokratik, özlük ve mali hakları için mücadele etmeye devam ediyoruz. Hiç birinizin hakkının yenmesine müsaade etmeyeceğiz. Nerde bir adaletsizlik, haksızlık, hukuksuzluk varsa orda olacağız. Yalnız değilsiniz, asla yalnız yürümeyeceksiniz! Sendikamız tüm gücüyle, fiili meşru mücadelesi ve hukuki desteğiyle yanınızdadır. Gelin birlikte örgütlenelim, birlikte değiştirelim.”