Ayten Öztürk’e keyfi baskı ve tehdit

506 gündür ev hapsinde olan Ayten Öztürk'ün evi elektronik kelepçe sorun verdiği gerekçesiyle bir kez daha basıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 12 Kasım 2022
  • 14:30

MİT tarafından Lübnan'da kaçırılan, altı ay sistematik işkence gördükten sonra Türkiye'ye getirilen ve 3 buçuk yıl tutsak edilen Ayten Öztürk'e yönelik saldırılar sürüyor.

506 gündür ev hapsinde olan Öztürk’e yönelik polis tacizi sistematik şekilde sürüyor.

Öztürk'e takılan elektronik kelepçe bir hafta önce değiştirilerek mesafe ayarlaması yapılmasına rağmen dün Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nden aranan Öztürk’ün kelepçesini değiştirmek için “akrep” denilen iki zırhlı, üç sivil araç ve onlarca polisle gelindi.

Sosyal medya hesabından yaşananları duyuran Öztürk, halka göz dağı vermek amaçlı olduğunu kaydetti. Kendisine uygulanan sistematik işkencenin ve haksız cezanın üzerinin örtülmek istendiğini söyleyen Öztürk şunları ifade etti:

“Ne evimin önüne doluşan zırhlı araçlar, ne de terör estirerek karşıma geçip tutulan uzun namlulu silahlar benim haklılığımın, meşruluğumun ve bir gün adalet mücadelemi mutlaka kazanacak olmamın önüne geçemez. Bugüne kadar polisin ev baskınlarında da bana yönelttiği tehditlerden 2 Kasım günü evimin binlerce polis ve helikopterlerle kuşatılmasından, bu anlamsız kelepçe sorunlarından, telefonla aramalardan ve mahkemeyi etkilemek için tutulan yalan raporlardan biliyorum ki komplo peşindeler. Son derece haksız, hukuksuz bir ceza verdikleri halde.”

Altı boyunca maruz kaldığı sistematik işkenceyi hatırlatan Öztürk, mücadeleden vazgeçmeyeceğini yineledi. İşkencehaneden halkın sahiplenmesiyle çıktığını da ekleyen Öztürk, direnenlerin mutlaka kazanacağını söyledi ve şöyle devam etti:

“Tüm halkımıza bir kez daha duyuruyorum ki; başıma gelebileceklerden AKP'nin polisi sorumludur. İşkencelerden halkın sahiplenmesiyle nasıl çıktıysam bu adaletsizliği de halkla birlikte yeneceğimize inanıyorum. Mutlaka biz kazanacağız. Çünkü haklıyım, meşruyum ve halkın yanındayım!”