Avcılar Hospital önünde eylem

Avcılarda bulunan “Özel Avcılar Hospital” hastanesinin önünde 22 Ekim Salı günü ilerici-devrimci kurumlar ortak eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 23 Ekim 2024
  • 13:00

Avcılarda bulunan “Özel Avcılar Hospital” hastanesinin önünde 22 Ekim Salı günü ilerici-devrimci kurumlar ortak eylem gerçekleştirdi. 

Eylemde onlarca bebeğin ölümüne yol açan “Yenidoğan çetesi” ve çöken sağlık sisteminin yanı sıra, çeteler ile AKP iktidarı arasındaki ilişkiler sık sık sloganlar ile teşhir edildi. Ayrıca hastanenin eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na ait olduğu da söylendi.

Basın açıklamasında şunlar ifade edildi:

“Bugün içinde yaşadığımız kapitalist sistemde sürekli sorunlarla karşı karşıyayız. Eğitimden sağlığa tüm toplumsal alanlarda sistemin ne kadar çürümüş ve ne kadar halka karşı olduğunu görüyoruz. En son örneği SGK'dan ödeme almak için yenidoğan bebek sağlığının nasıl tehlikeye atıldığı ortaya çıktı. "Yenidoğan çetesi" adı verilen içinde sağlık çalışanlarının, uzman doktorların olduğu suç örgütü yenidoğan bebekleri kendi anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakımlarına sevk edilmesini sağlayarak kazanç elde ettiği tespit edildi. Gereksiz tedavi verilmesi ve gerektiğinde acil müdahale yapılmaması nedeniyle 12 bebek  öldürüldü. Ayrıca yoğun bakımda kullanılmayan fakat tüketilmiş olarak gösterilen ilaçlarında piyasada satışının yapıldığı belirlendi.”

Basın açıklaması şu vurgu ile bitirildi:

“Sağlıkta yaşanan bu çöküşün nedeni ihmaller ya da istisnalar değildir. Bu sistemin tüm kademelerinin işleyişini belirleyen kapitalizmin bir sonucudur.  İktidar bu gerçekleri örtbas etmeye çalışsa da, halk sağlığını hiçe sayan bu sistemi değiştirmek ancak halkın örgütlü mücadelesiyle mümkündür. Yaşasın örgütlü mücadelemiz.”

Eylemde sık sık “Sağlıkta sömürüye son”, “Sağlıkta ticaret ölüm demektir”, “Hastane patronları da tutuklansın”, “Gün gelecek devran dönecek”, “AKP halka hesap verecek” sloganları atıldı.

BDSP’nin katılımcı olduğu eyleme Halkevleri, Sol Parti, ESP, Partizan ve Yeni Dünya İçin Çağrı katıldı.

Kızıl Bayrak / Esenyurt