Ataç ailesi suç duyurusunda bulundu

İntihar iddiasıyla hastaneye getirilen, 'beyin ölümü' gerçekleşince tahliye edilen Ali Ataç'ın ailesi işkence ile öldürüldüğünü belirterek suç duyurusunda bulundu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 28 Temmuz 2022
  • 23:55

Metris Hapishanesi’nden intihar iddiasıyla hastaneye getirilen, ‘beyin ölümü’ gerçekleşince tahliye edilen Ali Ataç’ın getirildiği sırada beyin ölümünün gerçekleştiği ortaya çıktı. Aile işkence iddiası ile suç duyurusunda bulundu.

Mehmet Aslan’ın Mezopotamya Ajansı’nda yer alan haberine göre Ataç, 24 Haziran’da Avcılar’da adli bir vaka nedeniyle gözaltına alındı. Filizköy Polis Karakolu’nda alınan ifadesi ardından savcılığa çıkarılmak üzere Bakırköy Adliyesi’ne götürülen Ataç, daha sonra sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ataç, iddiaya göre burada salgın nedeniyle tek kişilik hücrede tutuldu. Hapishane idaresi, Ataç’ın 26 Haziran günü saat 02.00’da bulunduğu tek kişilik hücrede kendisini yaktığını iddia etti. Bunun üzerine aynı gece Ataç, jandarma tarafından Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Burada saat 03.00 sıralarında acil yanık ünitesine yatırılan Ataç, daha sonra saat 04.49 sıralarında ise yanık yoğun bakım ünitesine sevk edildi. Burada muayenesi yapılan Ataç’ın, “Birden fazla yerinde yanık” ve “Tütün kullanımına bağlı zararlı kullanım” tanısı konuldu. Bunun yanı sıra Ataç’ın yüz, boyun, her iki el ve üst ekstremitede yüzde 20 oranında iki ve üçüncü derecede yanıklar tespit edildi. Epikriz raporlarına yansıyan bilgilerde Ataç’ın 26 Haziran saat 13.59’da entübe edildiği belirtildi. 

Ataç’ın hastaneye kaldırılması ve yaşadıkları ne cezaevi ne de hastane tarafından ailesine bildirilmedi. Öte yandan Ataç hastanede tedavi gördüğü sırada mahkemece 29 Haziran günü tahliye edildi.

Hastane, 19 gün sonra Ataç’ın polise ve hapishaneye verdiği bir arkadaşının numarasını arayarak durumu aktardı. Bunun üzerine söz konusu kişi, Ataç’ın ağabeyi Mehmet Can Ataç’ı aradı. “Kardeşin hastanede ölmek üzere yetiş” şeklindeki aramanın ardından hastaneye gittiğini paylaşan ağabey Ataç, doktorların kendisine kardeşinin beyin ölümünün gerçekleştiği bir şekilde hastaneye geldiği yönünde bilgi verdiğini aktardı.

Ataç’ın vücudunda yer alan yanıklara da işaret eden Ataç, bu yanıkların yangın ya da ateş yanığına benzemediği ve elektrik çarpmasından şüphelendiklerini ifade etti. Ataç, ayrıca doktorun onaylaması durumunda akrabasının hastaneden çıkaracaklarını ve naaşını memleketi olan Muş Varto’da bulunan Karameşe köyüne götüreceklerini belirtti.