Antep ve Kocaeli’de eylem yasakları

Antep’te valilik tarafından yapılan açıklamayla eylem ve etkinliklerin 30 gün süreyle yasaklandığı duyuruldu. Kocaeli Valiliği ise kayyım protestolarına ve bu amaçla kente girişlere 15 günlük yasak getirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 22 Ağustos 2019
  • 13:31

Kayyım atanmasına karşı protestolara karşı terör estiren sermaye devletinin eylem ve etkinlik yasaklarının arkası kesilmiyor.

Son olarak da Antep’te valilik tarafından yapılan açıklamayla eylem ve etkinliklerin bugünden itibaren 30 gün süreyle yasaklandığı duyuruldu.

Valiliğin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Genel asayiş ve kamu düzenin korunması amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/c maddesi gereğince 22.08.2019 tarihinden itibaren 30 gün süreyle “İlimiz genelinde gerçekleştirilebilecek, (sivil toplum kuruluşlarının kendi binalarında, kendi personel ve üyelerine yönelik yapacağı toplantılar ile Devlet Kurum ve Kuruluşlarının program ve etkinlikleri, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların düzenleyeceği gelenek ve göreneklere göre yapacakları programlar, spor faaliyetleri ile bilimsel, ticari ekonomik amaçlarla yapılan toplantılar hariç olmak üzere) açık ve kapalı yer toplantıları, park ve bahçelerde yapılacak olan kurumlar dışında yapılacak olan etkinlikler, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stand açma, çadır kurma, pankart açma, simgeleyici ve ayırt edici özellikte bulunan giysiler, bildiri dağıtma, protesto vb. eylem ve etkinlikler, İl merkezinde 22.08.2019 tarih ve 1741 sayılı olur ile Valiliğimizce yasaklanmıştır.”

Kocaeli’de kayyım protestolarına yasak

Kocaeli Valiliği; Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasına yönelik protestoların ve bu amaçla kente girişlerin yasaklandığını duyurdu. Bu doğrultuda yapılacak eylemlere izin verilmeyeceği, katılanlar hakkında adli işlem başlatılacağını öne süren valiliğin açıklamasının ilgili bölümleri şöyle:

“Mardin, Diyarbakır ve Van illerine Belediye Başkan Vekili atanmasına tepki göstermek, sözde demokratik hakları savunmak amacıyla ... gerçekleştirilebilecek, açık ve kapalı yer toplantıları, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant, çadır kurma, bildiri dağıtma, protesto eylemi vb. eylem/etkinlikler ile bu eyleme destek vermek amacıyla eylem ve etkinlik düzenlemek için gelen araçların ve şahısların ilimiz sınırlarına girişlerinin, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince engellenmesi, ayrıca 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 7. ve 17. Maddeleri hükmü gereğince belirtilen konuların devam niteliğindeki her türlü eylem/etkinliklerin Kocaeli il sınırlan içerisinde 20/08/2019 günü saat:00.01’den 03/09/2019 günü saat:00.00’a kadar (15) gün süre ile yasaklanmıştır.