Antalya’da gözaltı terörü

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri’nin 6 Mayıs'ta Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anmak için yaptığı basın açıklamasıyla ilgili 24 kişi evleri basılarak gözaltına alındı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 21 Eylül 2023
  • 13:38

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri’nin 6 Mayıs 2023’te Attalos Heykeli önünde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anmak için yaptığı basın açıklamasıyla ilgili 24 kişi ev baskınlarıyla gözaltına alındı.

Aralarında Eğitim Sen Şube Başkanı Nurettin Sönmez, EMEP, SOL Parti, Halkevleri ve TİP’lilerin de bulunduğu 24 kişi sabah saatlerinde düzenlenen ev baskınlarıyla gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 24 kişi emniyet ve savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla akşam saatlerinde  Attalos Heykeli önünde basın açıklaması düzenlendi. Açıklamayı Güneş Adsız okudu. Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Bu gözaltıların 6 Mayıs'tan beş ay sonra yapılıyor olması ve Deniz Gezmişlerin son mektuplarının okunmasını gerekçe gösterilmesi tesadüf değildir. Bizler, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz her 6 Mayıs Anmasında Deniz'in, Yusuf'un ve Hüseyin'in son mektuplarını onlarca kez okuduk, yazılı ve görsel basında ve sosyal medyada milyonlarca kez paylaştık. Bayrak ve flamalarını taşıdık. Dolayısıyla o gün suç sayılmayanın bugün suç olarak gerekçe gösterilmesi bir korkunun ifadesidir. Onların, emperyalizme ve faşizme karşı yürüttükleri bağımsızlık ve demokrasi mücadelesinde yaktıkları meşale yolumuzu aydınlatmaya devam etmesi korkularını büyütüyor. AKP iktidarı, güvenlik güçleri ve yargısı açık açık kendilerine uymayan her tür eylem, etniklik ve tavrı; zorla, baskıyla, gözaltılarla susturmak, sindirmek istemektedir. Ancak nasıl ki Denizleri susturamadılarsa bugün bizleri de operasyonlarla baskılarla gözaltılarla susturamayacaklar. Bilinmelidir ki bu baskılar bizim mücadelemizi daha da yükseltecektir. Bizim mücadele gücümüz Denizlerden aldığımız mirastan gelmektedir. Mücadele bayrağını yükseltmeye devam edeceğiz.”

Sendika ve siyasi parti temsilcileri konuşma gerçekleştirdi ve gözaltı gerekçesini kınadı.