Antakya’da polis Ahmet Atakan’ı katletti!

Dün akşam ülkenin bir dizi bölgesinde yine polis saldırıları yaşanırken Antakya’da Ahmet Atakan yakın mesafeden atılan gaz bombasıyla katledildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 10 Eylül 2013
  • 06:22

Antakya’da, direniş sürecinde katledilen Abdullah Cömert’i anmak için yapılan eyleme azgınca saldıran polis Ahmet Atakan’ı katletti.

Antakya’da her pazartesi yapılan Abdullah Cömert’i anma yürüyüşüne dün polis saldırdı. Görgü tanıklarının anlatımına göre, Ankara’da ve Okmeydanı’nda olduğu gibi dizginsizce saldıran polisin yaklaşık 5 metre mesafeden attığı gaz bombası fişeğiyle Ahmet Atakan ağır yaralandı. Hastaneye kaldırıldığı ambulansta Atakan'ın kalbi durdu. Acil müdahale ile kalbi yeniden çalıştırılsa da kaldırıldığı hastanede saat 02.30’da hayatını kaybetti.

Halkevi üyesi Ahmet Atakan’ın cenazesi saat 05.00 sularında Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Atakan’ın hayatını kaybettiği haberi üzerine Antakyalılar vurulduğu yerde beklemeye başladı. Polisin çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini yok edebileceğini düşünen emekçiler alanda bekleyişlerini sürdürdüler. Polis sahiplenmeyi kırmak için bu bölgedeki kitleye defalarca saldırdı.

 

Polis senaryosu devrede

Polis işlediği cinayetin ardından hızla aklama ve inkar senaryosunu devreye soktu. Polisin burjuva basına servis ettiği haberlerde Atakan’ın “polise güneş paneli atmak için çıktığı çatıdan düşerek öldüğü” iddia edildi. Burjuva basın da Atakan’ın kafasına “bilinmeyen cisim” çarpması sonuç öldüğünü yazdı.

 

Direniş sürüyor, devlet katletmeye devam ediyor!

Haziran Direnişi'ni bastırdığını düşünen sermaye devleti Eylül ayıyla birlikte yeniden direniş eylemlerinin korkusunu hissetmeye başladı. ODTÜ'de yol yapımı, Mamak'ta cami-cemevi, Okmeydanı'nda Berkin Elvan, Antakya'da Abudllah Cömert eylemleri direniş hareketenin geri çekilmediğini, mücadeleyi sürdürdüğünü gösetiryor. Direniş karşısında acizleşen sermaye devleti 6. cinayetini işleyerek şiddetini arttırıyor.