“Ankara Katliamı’nı unutturmayacağız!”

İHD İstanbul Şubesi, Ankara Katliamının 3. yıldönümünde İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 10 Ekim 2018
  • 12:35

10 Ekim Ankara Katliamı’nın 3. yıldönümü dolayısıyla İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Saat 12.30’da yapılan açıklamada katliamda yaşamını yitirenlerin resimlerinin bulunduğu “Unutmadık, unutturmayacağız!” yazılı pankart açıldı. Eylemde açıklamayı İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri okudu.

Mahkeme de dahil olmak üzere katliam sürecini özetleyen Yoleri katliamın amacına ulaşamadığını belirterek “Çünkü emekçiler, barış isteyenler, demokrasi isteyenler hala buradayız” dedi. “Cumartesi Anneleri, gazeteciler, siyasetçiler, sanatçılar, yazarlar, akademisyenler, 3. Havalimanı işçileri ve tüm emek mücadelesi verenler, insan hakları savunucuları, özetle toplumun tüm emek barış ve demokrasi diyenleri baskı altındayız” ifadeleriyle toplumsal muhalefeti hedef alan saldırılara dikkat çeken Yoleri, davalara, tutuklamalara rağmen taleplerinin arkasında durduklarını söyledi.

Diyarbakır, Suruç, Ankara, Antep katliamlarını hatırlatan ve etkili bir mücadele olmadan gerçeklerin aydınlatılamayacağını belirten Yoleri, katliamların arkasında sermaye devleti bulunduğunu şöyle vurguladı: “IŞİD tarafından planlanan katliamlar ve katliamlar arasındaki bağlantılar bilinmesine rağmen halkı korumayan, saldırıları önlemeyen, suçluları ve bağlantılarını soruşturmayan tüm emniyet ve savcılık yetkilileri ile kaostan medet umarak ve muhaliflerini yok ederek iktidarda kalmak amacıyla IŞID ve benzeri örgütlenmeleri destekleyen siyasi güç bu katliamdan sorumludur.”

Bu davanın, ‘İnsanlığa karşı suç davası’ olduğu belirtilen açıklamada, insanlığa karşı suçların zamanaşımına uğramayacağının altı çizildi. Açıklamada “Katiller ve katliam sorumluları hesap vermekten kurtulamayacaklar” vurgusu yapıldı.

Yoleri’nin ardından söz alan CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bugünkü rejimin katliamlar üzerinde kurulduğunu ifade etti.

Kızıl Bayrak / İstanbul