Ankara Katliamı Taksim’de lanetlendi

Birinci ayında Ankara Katliamı Taksim’de lanetlendi, katledilenler anıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 10 Kasım 2015
  • 21:24

Ankara katliamının 1. ayı olması vesilesiyle DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Galatasaray Lisesi önünde eylem düzenledi. Eylem için gelen kitlenin çevresinde güvenlik kordonu oluşturuldu.

Eylemde ilk önce TMMOB’den Mesut Geçgel konuştu. Geçgel, AKP iktidarını kan üzerine kurmak isterken barış isteyenlerin 10 Ekim’de Ankara’da buluştuğunu söyledi. 20’li yaşlarındakilerin AKP tarafından gençliğinin çalındığını, gençliklerini 10 Ekim’de Ankara Garı önünde bıraktıklarını söyledi. Katliamları Gezi’den, Suruç’tan bildiklerini, Ankara’da bir kez daha gördüklerini belirtti.

Geçgel’in konuşmasının ardından kitle tarafından  “Faşizmi döktüğü kanda boğacağız!” sloganı öfkeyle atıldı ve katliamda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu bittiğine “Şehit namırın!” sloganı haykırıldı ve oturma eylemine geçildi. Oturma eylemi sırasında ortak basın açıklamasını Sema Barbaros okudu. Açıklamada “Bu otuz gün boyunca, devlet, bu alçakça saldırının failleriyle ilgili hedef saptırmaya, gerçek sorumluyu gizlemeye çalıştı” ifadeleri yer aldı. Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi: “Diyarbakır, Suruç, Ankara, Cizre, Silvan; hepsinin arkasında aynı mekanizma, aynı suç örgütü var! IŞİD başta olmak üzere her türlü karanlık odakla işbirliği içinde olan Saray Rejimi’nin, seçim sonuçlarından aldığı güçle, daha da pervasız bir şekilde katliamcı politikasını sürdüreceğinden kuşkumuz yok! Örgütlenmiş alçaklığa, dizginsiz zulme karşı tek güvencemiz halktır, halkın örgütlü gücüdür. Bize düşen direnmek, direnmek ve yine direnmektir!”

Basın açıklamasının ardından “Hırsız, katil AKP!”, “Ankara’yı unutma, unutturma!” sloganları atıldı. Bu sırada polis atılan sloganların “yasadışı” olduğunu bahane ederek kitlenin dağılması yönünde anons yaptı, eyleme saldırmanın fırsatını kolladı. Kitle ise eyleme devam ederek alanı terk etmedi.

Ankara’da katledilen Gökmen Dalmaç’ın eşi de bir konuşma yaparak “Hayatta kalmaktan utandık ancak asıl utanması gerekenler memleketi parsel parsel satanlardır. Ankara’ya o bombaları getirenlerdir” dedi. Konuşmanın ardından kitle “Gökmen Dalmaç ölümsüzdür!” sloganını haykırdı. Ardından Ankara’da katledilenlerin isimleri tek tek sayılarak “Yaşıyor!” denildi, “Katil devlet hesap verecek!” sloganı atıldı.

Günlerdir sermaye devletinin saldırısı altında olan Silvan halkı da “Diren Silvan İstanbul seninle!”, “Silvan halkı yalnız değildir!”, “Kürdistan faşizme mezar olacak!” sloganlarıyla selamlandı.

Kızıl Bayrak / İstanbul