Altın Portakal’da direniş sloganları

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali ödül töreninde direniş sloganları yankılandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 12 Ekim 2013
  • 08:33

Haziran Direnişi’nin ardından gerçekleşen bir dizi konser, gösteri ve maç direniş sloganlarının atılmasına sahne oluyor. Atılan sloganlar sermaye hükümeti AKP’nin yıldırma ve baskı politikalarının çaresiz olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Son olarak, 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali ödül töreninde direniş sloganları yankılandı.

Festivalin ödül töreni sırasında Kısa Film dalında Jüri özel ödülünü Tornistan filmi aldı. Tornistan filmi adına yapılan konuşmada “Ödülü Gezi Parkı'nda hayatını kaybeden, yaralanan ve kalbi kırılan tüm insanlar” adına aldıkları söylendi. Uzun süre alkışlanan konuşma "Her yer Taksim her yer direniş" sloganları ile selamlandı.

Direniş sürecini penguen ile sansürleyen CNN Türk, ödül törenini canlı yayınladığı için sloganları kesemedi.

Festivalde ayrıca bir dizi ödül sunumunda da faili meçhullere, katliamlara dikkat çekilen konuşmalar yapıldı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) En İyi Kısa film ödülünü 'Patika’yla paylaşan 'Karpuz Cenneti’nin Yönetmeni Gülistan Acet, ödülünü Musa Anter, Uğur Mumcu, Hrant Dink başta olmak üzere tüm faili meçhullere ve onların ailelerine adadığını ifade etti.  ‘Hav Way Zaman’ isimli çalışmasıyla Belgesel Jüri Özel Ödülü’nü alan Nezahat Gündoğan, 1938 Dersim Katliamı’nı aktaran belgeselini “köklerinden koparılan kayıp kızlara” atfetti. Yönetmen Gündoğan, hikayesini anlattığı 1938’de ailesi öldürüldüğünde 5-6 yaşlarında olan Emoş Gülver’le birlikte sahneye çıktı.

‘Fecira’ isimli yapımla En İyi Bölgesel Ödülü’nü 'Tek Başına Dans’la paylaşan Piran Baydemir, ödülünü aldıktan sonra teşekkür konuşmasını önce Kürtçe, ardından Türkçe yaptı. Baydemir, “Ödülümü Paris’te katledilen üç kadın yoldaşa, Sakine Cansız’a ve Rojava devrimine adıyorum” dedi.

Halkın Portakalı En İyi Film Ödülü ise 'Yansıma’ filmiyle Çapulcilar ekibinin oldu. Ödülün sahibi olan Çapulcilar ekibi adına sahneye çıkan Deniz Akgün “Dereler özgür aksın” sloganını atdı.