Ali İsmail'in failleri belli!

Ali İsmail Korkmaz'ı katledenler arasında polislerin olduğuna dair ilk resmi ifade, gerekçeli tutuklama kararına da yansıdı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 23 Temmuz 2013
  • 08:01

Ali İsmail Korkmaz’ın polis ve sokaklara salınan eli sopalı sivil faşistler tarafından katledilmesiyle ilgili olarak tutuklanan saldırgana ilişkin mahkemenin gerekçeli kararında başka bazı saldırganlara da dikkat çekiliyor.

Ali İsmail Korkmaz’ın katledilmesine ilişkin tutuklanan Serkan Kavak'la ilgili olarak açıklanan mahkemenin gerekçeli kararında şu ana kadar silinen delillere ve saldırıyı gerçekleştiren diğer saldırganlara vurgu yapılıyor. “Ali İsmail Korkmaz’ın faili” denerek sunulan Serkan Kavak’ın yalnız olmadığını mahkeme de teyit etmiş bulunuyor.

Mahkemenin gerekçeli kararı ayrıca saldırıya polislerin de katıldığını dolaylı olarak ifade etti.

Kararda, saldırıda zanlı Serkan Kavak’ın yalnız olmadığı, polislerin de karışmış olabileceği ve Kavak’ın serbest bırakılması halinde suç ortaklarıyla delillere müdahale imkânı bulacağı ifade edildi.

Gerekçeli kararda ayrıca şunlar ifade edildi: “Henüz delillerin toplanmadığı, görgü şahitlerinin tamamının dinlenmediği, olaya karıştığı iddia edilen polis memurlarının kimliklerinin tespit edilmediği, şüphelinin suça iştirak ettiği, iddia edilen diğer kişilerle ortak hareket ederek var olan ancak henüz elde edilemeyen delillere müdahale imkânı bulunmaktadır.”

Elinde meşe odunuyla sokaklarda eylemcilere saldıran şoför Serkan Kavak, 15 Temmuz’da sevk edildiği mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Fakat kamuoyunda yükselen tepkilerin ardından savcının itirazı üzerine Eskişehir 6. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Hakkı Aydoğan, kararı kaldırıp, Serkan Kavak’ın tutuklanmasına karar verdi. Kavak’ın “tesadüfen olay yerinde olduğu” savunmasının hem delliler hem de tanık ifadeleriyle yalanlandığını ifade eden hakim Aydoğan, 20 Temmuz'da Kavak'ın tutuklanmasına karar vermişti.

Eskişehir Valisi'nin "Türk polisi yapmaz" diyerek cinayete sahip çıktığı bir süreçte mahkemenin bu kararı dikkat çekici. İlk günden itibaren inkar edilen fakat Ali İsmail'in katledilmesinde asıl sorumluların polis olduğu gerçeği mahkeme tarafından da kabul edilmek zorunda kalındı.