Ali İsmail Korkmaz için Taksim ayakta!

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 10 Temmuz 2013
  • 21:28

Eskişehir'deki eylemler sırasında saldırıya uğradıktan sonra beyin kanaması geçiren ve günlerdir yoğun bakımda bulunan Anadolu Üniversitesi öğrencisi Ali İsmail Korkmaz için bugün Taksim'de eylem gerçekleştirildi.

İstiklal Caddesi'nde kurulan iftar sofrasının toplanmasıyla birlikte binlerce kişi “Ölü mü denir şimdi onlara Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür! / Beyoğlu Forumu” pankartı arkasında Galatasaray Meydanı’ndan başlayarak Taksim Meydanı'na yürüdü. Katledilen direnişçilerin fotoğraflarının ve “Gezi direnişçilerine özgürlük!” yazılı dövizlerin taşındığı eylemde öfkeli kalabalık sık sık “Katil devlet hesap verecek!”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür!” sloganlarını attı.

Taksim Meydanı’na girildikten sonra Gezi Parkı’nın girişindeki merdivenlerde Ali İsmail Korkmaz şahsında direniş sürecinde katledilenler için saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşunun ardından kitle Gezi Parkı’na girdi. Burada bir süre daha sloganlar atan kitle, parkın içinde yapılan, direnişte katledilenlerin adlarının taşlara yazılı olduğu ve mumlarla süslenen sembolik direniş şehitliği önünde bekleyişini sürdürdü.

Bu sırada Antakya'da gerçekleşen polis saldırısı kitleye bildirildi. Şu an itibariyle binlerce kişi sloganlar ve halaylarla hala Gezi Parkı’nda bulunuyor. Kurtuluş Forumu bileşenleri aldıkları eylem kararıyla Gezi Parkı’ndaki yürüyüşe katıldılar.

Ayrıca Bakırköy’de de yüzlerce kişi forum sonrasında eyleme çıktı. Ali İsmail Korkmaz için eylemciler E-5 trafiğini ulaşıma kapattı. Forum için buluşan kitleler Ali İsmail'i anarak baskı ve şiddete karşı sokaklarda olmaya devam edeceklerini haykırdılar.

Kadıköy'de anma

Ali İsmail Korkmaz Kadıköy'de de anıldı. Kadıköy'de biraraya gelen binlerce kişi Ali İsmail Korkmaz anmak için Kadıköy'e yürüdü.  

Yoğurtçu Parkı'nda saat 21.00'da bir araya gelen grup, "Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür!", "Hepimiz Ali'yiz öldürmekle bitmeyiz!", "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!", "Katil Tayyip hesap verecek!" ve "Faşizme karşı omuz omuza!" sloganlarıyla yürüyüşe geçti.

Rıhtıma yürüyen kitle burada Kadıköy Meydanı'nı trafiğe kapatarak, oturma eylemi gerçekleştirdi. Kitle sık sık "Anne ağlama, evlatların seninle" sloganları atarak oturma eylemini sürdürüyor.

Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda eylem başladığı yerde bitti. Yaklaşık 3 saat süren yürüyüş yarın 11.00′de Çağlayan Adliyesi’nde buluşmak üzere sona erdi.

Beşiktaş anma

Ali İsmail Korkmaz için 10 Temmuz akşamı Beşiktaş'ta Kartal Heykeli'nin önünden Abbasağa Parkı'na yürüyüş yapıldı.

Yürüyüş sırasında sık sık  “Katil devlet hesap verecek!”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür!”, “Hepimiz Ali'yiz öldürmekle bitmeyiz!“ sloganları atıldı. Yürüyüşün ardından basın ve medya konulu foruma geçildi. Bu sırada bir süre Ekim Gençliği okurları yaz kampı çalışması gerçekleştikten sonra foruma katıldı.

Forumda basın ve medyanın Gezi Parkı olaylarına gözünü kapattığını ve yalan haberlerler yaptığı söylendi. Aynı zamanda alternatif basın ve medya kavramları tartışıldı. Ayrıca devrimci ve ilerici basının varlığına dikkat çekilerek ana akım medya eleştirildi.

Forumda söz alan bir Ekim Gençliği okuru da medyanın aynı formatta olmasını 1980 faşist darbesiyle Türkiye'de esen neo-liberal politakalardan kaynaklandığını, medya burjuva sınıfının tekelinde olduğu her durumda ise sermayenin çıkarlarına hizmet edeceğini vurguladı.

Kızıl Bayrak / İstanbul