Ali İsmail davasında delil karartmanın delili!

Haziran Direnişi’nde Ali İsmail Korkmaz’ı katleden polisler ve faşistlerin delilleri karartma çabası ses kayıtlarıyla kanıtlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 12 Ağustos 2014
  • 16:50

Ali İsmail davasında beklenen TÜBİTAK raporu dosyaya girdi. Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, raporda polisin Beşik Otel çalışanlarına "Kameraları kapatın” dediği ortaya çıktı.

TÜBİTAK, Korkmaz’ın dövüldüğü sokağa bakan Beşik Otel’e giren, Korkmaz davasında yargılanan katil polis Hüseyin Engin ile otel çalışanlarının arasındaki delil karartma diyalogunu rapora koydu. Korkmaz’ın dövüldüğü sokağa bakan Beşik Otel’e ait görüntülerde 20 dakikalık kayıt kayıptı.

TÜBİTAK'ın Korkmaz davasına gönderdiği 36 sayfalık raporunda bulunan ses kaydında, Engin güvenlik kamerasının kapatılmasını ve hatta geriye dönük olarak silinmesini istedi. O diyaloglar şöyle: “Saat 00.16,31’de Beşik Otel isimli iş yerine elinde cop olan bir şahsın girdiği, kameralar kayıt yapıyor mu diye sorduğu, otel çalışanlarının ‘Kameralar kayıt yapıyor efendim’ dediği, otele giren şahsın ‘Onları kapatabilirsiniz’ dediği, otel çalışanlarının ‘Kapatalım mı’ diye sorduğu, otele giren bu şahsın ‘Kapatabilirsiniz, kapat’ dediği, ‘Hatta daha önceki saate gel, on dakika öncesine’ dediği…

 

TÜBİTAK da ‘Ali İsmail olabilir’ dedi

Raporda ayrıca, görüntülerde darp edilen kişinin Ali İsmail Korkmaz olabileceği ifade edilerek, şöyle denildi: “Beşik Otel kamerasında 3 Haziran 2013 tarihinde 00.15,40 ve 00.15,41’de görüntülenen iki şahıs ile olay yerine yakın iş yerlerinden Tekno Market kamerasında 3 Haziran 2013 tarihinde 01.28,19’da görüntülenen iki şahıs arasında benzerlikler olduğu değerlendirilmiştir. Beşik Otel kamerasında görüntülenen iki şahıstan birisi (arkada bulunan şahıs) Beşik Otel önünde darp edilmiştir. Harman Ekmek Fırını ve Beşik Otel kamerası arasındaki saat zaman farkı dikkate alındığında, darp edilen şahsın darp sonrası Harman Ekmek Fırını kamera saati ile yaklaşık olarak 23.57,28 saatinde Harman Ekmek Fırını’na doğru koşarak kaçtığı görülmektedir. Harman Ekmek Fırını kamera saati ile 23.57,50 ve 23.59,05 arasında darp edilen şahıs ile bu şahsın aynı şahıs olabileceği değerlendirilmiştir.”