Alaattin Karadağ cinayet davası 28 Mayıs'ta...

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 26 Mayıs 2013
  • 11:12

Komünist işçi Alaattin Karadağ'ın 19 Kasım 2009 tarihinde polis tarafından sokak ortasında katledilmesiyle başlayan cinayet davasının 11. duruşması 28 Mayıs salı günü saat 13.00'te Bakırköy Adliyesinde görülecek.

10. duruşmada savcı mütalaasını vermişti

Devrimci işçi Alaattin Karadağ'ı katleden polislerin yargılandığı davanın 10. duruşması 28 Şubatta görülmüştü. Duruşmada savcı Mehmet Doğar, katil polis Oğuzhan Vural'ın tüm suçlarından beraatini isteyen mütalaasını okumuştu. Başından beri delillerin karartılmasına göz yumarak sanık polisleri koruyan mahkeme heyetinin usulsüzlükleri ise 10. duruşmada da devam etmişti. Avukatların savunma için ek süre istemesine rağmen savcının esas hakkında mütalaa vermesini mahkeme heyeti onaylamıştı.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Doğar, katilleri koruyan ve kollayan mütalaasında Alaattin Karadağ'ın “terör hükümlüsü” ve “aranan biri” olduğunu ifade ederek işlenen infazı meşrulaştırmaya çalışmış, Karadağ'ın “Dur ihtarına uymadığı”na vurgu yapıp sahte kimlikle yakalanmasını öne çıkarmıştı.

Davanın başından beri takipçisi olan sınıf devrimcileri, ilerici-sol kesimler ve Alaattin Karadağ'ın avukatları, yaptıkları açıklama ile katilleri kollayan savcıya ve mahkeme heyetine tepki göstermişti.

Tüm işçileri, emekçileri ve ilerici-sol kamuoyunu Alaattin Karadağ cinayet davasının takipçisi olmaya çağırıyoruz

Alaattin Karadağ Cinayeti davası boyunca yaşanan gelişmeler, burjuva mahkemelerin kime hizmet ettiğini bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. Başından itibaren katil polisleri aklama üzerine kurulu olan davada ise artık sona yaklaşıldı.

Buradan bir kez daha tüm işçileri, emekçileri, gençleri ve ilerici-sol güçleri Karadağ davasını sahiplenmeye, katillerin yakasına yapışmak için 28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan duruşmaya ve Bakırköy Adliyesinin önünde yapılacak olan basın açıklamasına katılmaya davet ediyoruz.


Duruşma tarihi: 28 Mayıs 2013

Saat: 13.00

Yer: Bakırköy Adliyesi Önü