AKP utanmazlık ve pişkinlikte elektrik zammını aşıyor!

Erdoğan “elektriği de ülkeye biz getirdik” demeye gelen laflar ettikten bir iki gün sonra Isparta’nın elektrikleri günlerce kesildi. İstifa etmesi gereken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise kaba bir pişkinlikle Isparta halkına “Hakkınızı helal edin, birkaç gün enerjisiz kaldınız” demekle yetindi

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 07 Şubat 2022
  • 20:30

Şefleri dahil AKP’lilerin tekmili birden ülkeye sanayi ve teknolojiyi getirdikleri yalanını pişkince söylüyorlar. Öyle ki Tayyip Erdoğan neredeyse ülkeye elektriği biz getirdik anlamına gelen sözler söyledi. AKP şefinin bu zırvalarından bir iki gün sonra Isparta’da kar nedeniyle gerçekleştiği iddia edilen elektrik kesintisi başladı ve günlerce sürdü.

Isparta’da insanlar elektrik olmadığı için soğukta kaldı ve sayısız sorun yaşadılar. Yaşama elektrikli araçlarla tutunanlar için sorunlar yaşamsaldı. Isparta’nın Yalvaç ilçesinde 70 yaşındaki Ramazan Nazlı donarak yaşamını yitirdi. Isparta Valisi Nazlı’nın evinde elektrik akımı olduğunu iddia ederek suçun örtmeye çalıştı.

Nazlı’nın ölü bulunduğu evine taziye ziyareti için giden CHP Yalvaç İlçe Başkanı Ali Arı, Nazlı’nın emekli olamadığını ve bin 296 liralık yaşlılık aylığı ile geçimini sağlamaya çalıştığını aktararak, “Tahmin ediyorum elektriği kesik, çevrede elektrik var aslında. Tahminimi söylüyorum. Elektrik parasını ödeyemediği için elektriğin kesilmiş olma ihtimali var” dedi.

AKP cinayet işlemediyse bile cinayete teşebbüs ediyor

Elektrik kesilmemiş olsa dahi, yapılan fahiş zamlar nedeniyle donarak yaşamını yitiren Ramazan Nazlı’nın ısınma sorununu çözemediği kesin. Vali Nazlı’nın kalp krizi nedeniyle öldüğünü iddia etti. Belli ki, sorumluluktan sıyrılmaya çalışan Isparta Valisi gerçekleri çarpıtıyor. Nazlı’nın ölüm nedeni ne olursa olsun yaşamı elektrikli araçlara bağlı insanlar olduğu bir gerçek.

Nazlı’nın ölümüne cinayet diyemesek bile, Isparta’da elektriklerin kesik olduğu her an saray rejiminin cinayete teşebbüsü devam ediyor demektir. Cinayet teşebbüsünün faili AKP-MHP iktidarıdır. Bu mafyatik iktidarın elektrik üretimini ve dağıtımını özelleştirmede gösterdiği “başarı” olası cinayetlerin ve halkın günlerce yaşadığı sıkıntının esas kaynağıdır. Zira elektrik dağıtımını üstlenen saray yandaşı şirketler, rejime sırtlarını dayayarak faturalarla halkı pervasızca soyuyor.

AKP’li bakandan pişkince sözler

Tablo bu kadar vahimken AKP’li Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez pişkinlikte elektriğe yapılan zammı bile aştı. Hala elektrikleri kesik olan Ispartalılara “Hakkınızı helal edin, birkaç gün enerjisiz kaldınız” diyebildi.

"Buralarda hizmet vermek için Sivas'tan, Kastamonu'dan, İstanbul'dan, Bursa'dan, İzmir'den ekip transfer ettik ki bir an önce sıkıntıyı çözelim diye. İnşallah en kısa sürede çözeceğiz" diyen Dönmez utanmadan neredeyse günlerdir elektriği kesik olan halka başarı mavalları okudu.

Bu utanmazlık ve pişkinlik Dönmez’le sınırlı değil. AKP-MHP rejimi topyekün olarak bu ucubeliklerle malul. Bu ucube zihniyet yarın Isparta’da başarı öyküleri anlatırsa hiç şaşırmamak gerek.

Isparta’dan pişkince “başarı” öyküleri gelebilir

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 7-13 Şubat tarihlerini kapsayan haftalık raporunda Isparta için önemli veriler yer aldı. Isparta ve çevresine bu kez şiddetli lodos ile birlikte yoğun yağış bekleniyor. Eriyecek kardan kaynaklı sel-su baskını tehlikesi de bulunuyor. Yağışların Salı gününden itibaren etkili olması, Cuma günü etkisini kaybetmesi bekleniyor. Bu ise büyük ihtimalle sorunların daha da derinlemesine neden olacaktır.

Halkı zamlarla, artan enflasyonla, elektrik-doğalgaz faturalarıyla soyup-soğana çeviren AKP-MHP rejimi, buna rağmen basit altyapı hizmetlerini bile düzgün bir şekilde sağlamaktan acizdir. Bu vahim tablo, ‘yağma talan adam kayırma’ üzerine bina edilen kokuşmuş rejimin ülkeyi getirdiği noktayı gösteriyor. Emekçiler bu rejimi yıkana kadar yazık ki bedeller ödemeye devam edecekler.