AKP, çocuk istismarcılarına af konusunda ısrarcı

AKP Milletvekili Gülaçar, yargı reformu konusunda milletvekillerinin görüşlerini alan Adalet Bakanı Gül'den 'çocuk istismarcıları için düzenleme' talebinde bulundu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 05 Aralık 2020
  • 21:03

AKP iktidarı ve avenesinin çocuk istismarını meşrulaştırmaya dönük çabaları devam ediyor. Bu sapkın zihniyetin son sözcülerinden biri de AKP Milletvekili Osman Nuri Gülaçar oldu. Gülaçar katıldığı meclis komisyon toplantılarında ‘çocuklarla evlenenlerin mağduriyetinin giderilmesini’ istedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den çocuk istismarının yasal olarak önünün açılmasını talep eden Gülaçar, pişkin bir şekilde “kamuoyunda böyle bir beklenti olduğunu” öne sürdü. AKP’li Gülaçar, istismara uğrayan çocuklardan ziyade bizzat istismarcıları “madur” görerek şu talebi dile getirdi:

“Kamuoyunun bizden beklentisi olarak genç yaşta evlilik yapanların artık sorunlarının bitirilmesi noktasında, özellikle sayın bakanımızdan istirhamımız bu konunun gündeme getirilip bu işin de çözülmesidir, çünkü çok fazla mağdur aile söz konusu.

Çocuğun nitelikli istismarı

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi CHP’li Alpay Antmen, BirGün’e yaptığı açıklamada, “Çocuk gelin olmaz, çocuğun nitelikli cinsel istismarı olur. Kimse çocukları ve evlilik müessesini yan yana getirmeyi aklından geçirmesin” diye konuştu.

Böyle bir öneriyi AKP’nin sık sık gündeme getirdiğini vurgulayan Antmen, “Daha önce AKP’li kadın milletvekilleri de bu konuya karşı çıktı. Bu düzenlemeye cesaret edemeyeceğini düşünüyoruz. Eğer bunu düşünürlerse siyaset üstü olarak mücadelemizi ederiz” ifadelerini kullandı.

HDP karşı çıktı

HDP Milletvekili Erdal Aydemir de çocuk istismarcılarının tahliye edilmesine karşı çıktı. TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Aydemir, “Böyle bir düzenlemenin kabulü mümkün değil. Herhangi bir konuda, AKP tarafından bir reform hazırlığından bahsediliyorsa bilin ki eski düzenleme daha iyidir. Kurumların demokratikleşmesi, hukukileşmesi anlamında herhangi bir çalışması olmadı. Bunun yerine çocuk istismarcılarını tahliye etmek istiyorlar” dedi.

Tepkiler üzerine geri çekildi

AKP’nin çocuk istismarcılarına af hazırlığı, son dönemde sık sık gündeme geliyor. Bu yılbaşında yeniden gündeme getirilen ve yargı reformu öncesinde ‘beklemeye alınan’ son tekliften tamamen vazgeçilmediği öğrenildi.

AKP’nin son taslak düzenlemesine göre, istismara maruz bırakılan çocuğun 14 yaşını tamamlaması durumunda, istismarcı kişi o çocukla evlenirse ceza ertelenecek. Düzenlemeyle ayrıca cezanın, evliliğin beş yıl içinde son bulması durumunda yeniden uygulanması hüküm altına alınacak.