Ahmet Şık: “Hepiniz sokağa çıkmalısınız”

Kadıköy’de gerçekleştirilmek istenilen eyleme polis saldırdı. Ahmet Şık saldırı sonrası yaptığı konuşmada “Devletin mafyalaşmasına da mafyanın devletleşmesine de itiraz etmelisiniz” diyerek sokağa çıkmaya çağırdı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 05 Haziran 2021
  • 20:55

Kadıköy’de gerçekleştirilmek istenen eyleme polis saldırdı. TİP milletvekili Ahmet Şık saldırı sonrası yaptığı konuşmada “Eğer yarın kaygınız varsa, haysiyetinize sahip çıkmak istiyorsanız, çocuklarınıza üzerine ayakların basacağı bir Türkiye bırakmak istiyorsanız hepiniz sokağa çıkmalısınız, mafyaya hayır demelisiniz. Devletin mafyalaşmasına da mafyanın devletleşmesine de itiraz etmelisiniz” dedi.

Şık’ın konuşması şu şekilde:

“Organize suç örgütü lideri dedikleri Sedat Peker yayınladı. Kiminle konuşuyordu biliyor musunuz? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üvey yeğeni ile evli olan bir damatla. Damat diyor ki “Reis haklısın”. Damat diyor ki ben Pelikan denen çetenin başında yer alan Süheyb ile konuştum. Hilal Kaplan’ın kocası olur diyor. Hilal Kaplan bu mafyanın rezilliklerini, hukuksuzluklarını meşrulaştırma gayreti içindeki bir gazeteci kılığına girmiş bir tetikçidir. Kocası kendi iktidarları döneminde Ahmet Davutoğlu’nu başbakanlıktan indiren Pelikan darbe bildirisini yazan kişidir. Onlardan bahsediyor. Diyorlar ki Suriye’ye silahları biz gönderdik. Ama bizim gönderdiğimiz TIR kadar da diğerleri gönderdi. Satıyorlar mı veriyorlar mı bilmiyoruz diyorlar.

“Bakın boğazına kadar suça batmış bir iktidar ile karşı karşıyayız”

Bakın boğazına kadar suça batmış bir iktidar ile karşı karşıyayız. Sedat Peker’in videolarını izleyen milyonlarca kişiye sesleniyorum. Bu ifşaatların açığa çıkardıkları üzerinden mafyadan arındırılmış bir devlet talebi haline getirmezseniz hiçbir şey değişmeyecek. Eğer bir şeyi değiştirmek istiyorsanız herkes yanındakinin sesine ses vermek zorunda. Bu ülke mafyaya teslim olmamalı, çocuklarınızın geleceği için bunu yapmamalısınız.

“Devletin mafyalaşmasına da mafyanın devletleşmesine de itiraz etmelisiniz!”

Eğer yarın kaygınız varsa, haysiyetinize sahip çıkmak istiyorsanız, çocuklarınıza üzerine ayakların basacağı bir Türkiye bırakmak istiyorsanız hepiniz sokağa çıkmalısınız, mafyaya hayır demelisiniz. Devletin mafyalaşmasına da mafyanın devletleşmesine de itiraz etmelisiniz!”