AGD’de 13 çocuğa istismar davası görüldü

Anadolu Gençlik Derneği Mardin Şubesi’nde 13 çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıktı. Şikayet üzerine başlatılan soruşturma davaya dönüştü.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 11 Temmuz 2024
  • 23:30

Mardin’in Artuklu’da Anadolu Gençlik Derneği’ne (AGD) farklı zamanlarda giden, yaşları 7 ila 14 arasında değişen çok sayıda çocuğun M.S.D. isimli dernek temsilcisi tarafından 2022 ile 2023 yılları arasında cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı.

Çocuklardan birinin yaşadıklarını annesine anlatması sonucu ortaya çıkan olayda, diğer çocuklar da yaşadıklarını ailelerine anlattı. 6 Kasım 2023 tarihinde başlatılan soruşturma kapsamında M.S.D. gözaltına alınarak, tutuklandı. Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında olayla ilgili iddianame hazırlanarak, “Birden fazla çocuğun cinsel istismarı” suçlamasıyla dava açıldı. İddianamede oyun oynamak, dini dersler almak ve çeşitli sosyal aktiviteler için ailelerinin bilgisi dahilinde derneğe gittiklerini belirten çocuklar, oyun oynadıkları sırada M.S.D’nin kendilerine cinsel istismarda bulunarak istismar ettiğini beyan etti. Çocuklar M.S.D’den şikayetçi olduklarını belirtirken, çocuklardan 2’sinin ailesi dışında 11 çocuğun aileleri şikayetçi olmadıklarını beyan etti. Kredi Yurtlar Kurumu’nda güvenlik görevlisi olduğunu ve 20 yıldır AGD’yle ilişkisi olduğunu belirten M.S.D. ise savunmasında suçlamaları reddetmekle yetindi.

İlk duruşma görüldü

Açılan davanın ilk duruşması 9 Temmuz’da görüldü. Duruşmada M.S.D. hazır edilirken, sanık ve mağdur avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu. Gelen evrakların okunduğu duruşmada tarafların savunmaları yapıldı. Ardından ara kararını açıklayan mahkeme, M.S.D. hakkında kuvvetli suç şüphesi, somut delillerin varlığı, atılı suçun vasıf ve mahiyeti ile mevcut delil durumu gerekçeleri ile tutukluluk halinin devamına karar verdi. Davanın bir sonraki duruşmasının 7 Ağustos tarihinde görülmesine karar verdi.