Adana’da “Temmuz’da zam!” eylemi

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri, “Temmuz’da asgari ücrete ve tüm ücretlere zam!” talebiyle İnönü Parkı’nda basın açıklaması yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 08 Temmuz 2024
  • 21:00

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri, “Temmuz’da asgari ücrete ve tüm ücretlere zam!” talebiyle İnönü Parkı’nda basın açıklaması yaptı. 

Eylemde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Erdoğan-Şimşek programı; işçi, kamu emekçisi ve emekli ücretlerinin baskılanması, esnek çalışmanın yaygınlaştırılması, kıdem tazminatının gasp edilmek istenmesi ile sermaye sınıfının saldırı programı olarak devam ediyor. Hükümetin açıkladığı ekonomi programı, işçileri ucuza çalıştırmayı ve kemer sıkmayı içeriyor. Son olarak ilan edilen ‘sözde’ tasarruf paketi artık emekçilerin boğazını sıkma haline geldi.

Ücretlere Temmuz’da zam yapılmayarak ücretlerin düşürülmesi, kamudaki personel sayısının azaltılması ve emekçilerin kazanılmış haklarının geri alınması başta olmak üzere sermaye programının hedefinden şaşmayan iktidar işçi ve emekçileri açlığa mahkûm ediyor.”

Açıklamada akaryakıta, sigaraya ve telefona ÖTV zamları geldiği hatırlatılarak milyonların asgari ücretle yaşamaya mahkum edildiği vurgulandı. 

Yoksulluk sınırının 60 bin, açlık sınırının ise 19 bin olduğu belirtilen açıklamada şunlar ifade edildi:

“Temel tüketim maddelerine gelen zamlar, yeni vergi yükleriyle birleşerek işçilerin ve emekçilerin çalışma ve yaşam koşullarını daha da ağırlaştırıyor. Alım gücümüz her geçen gün düşüyor. Temmuz zammı talebimizi hep birlikte dile getiriyoruz.

Gelin artık gına gelen bu oyunu bozalım. Gelin yıllardır hepimize kaybettiren yoksulluk ve sefalet düzenine karşı insanca yaşayacak ücret, güvenceli iş, güvenli gelecek mücadelesinde alanlarda, işyerlerinde birleşelim. Gelin aydınlık yarınlar için bu karanlığı dağıtacak fiili meşru mücadeleyi yükseltelim.

-Ücretlere Temmuz’da zam!

-Temel tüketim ürünlerine gelen zamlar durdurulsun!

-Yoksulluk sınırının üzerinde insanca yaşayacak bir ücret!

-Vergide adalet için patronlardan servet vergisi!

-Yoksulluk sınırına kadar olan ücretlerden vergi alınmasın!

-Haftada 5 gün, günde 7 saat çalışma, hafta sonu tatil olsun!”