Adalet Bakanı ve TÜİK Başkanı değiştirildi

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül görevinden istifa etti ve TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer'in görevine son verildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 29 Ocak 2022
  • 09:15

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre Adalet Bakanı Abdulhamit Gül görevinden istifa ederken, TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer’in ise görevine son verildi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül görevinden istifa ettiği iddia edildi. Gül'ün yerine Adalet Bakanlığı’na Bekir Bozdağ atandı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararda şunlar denildi:

"Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Abdulhamit Gül'den boşalan Adalet Bakanlığına Bekir Bozdağ Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104 üncü ve 106 ncı maddeleri gereğince atanmıştır"

Abdulhamit Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, tek adam rejiminin şefine “şükranlarını” sundu.

TÜİK Başkanı görevden alındı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Sait Erdal Dinçer'in görevine son verildi. Dinçer'in yerine TÜİK Başkanlığına Erhan Çetinkaya atandı.

Kararda şu ifadeler kullanıldı:

"2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 38 inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7 inci maddeleri gereğince, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı görevini yürütmek üzere görevlendirilen Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer'in görevi sonlandırılmış ve Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığına Erhan Çetinkaya atanmıştır."

Televizyon programları da genelgede

Resmi Gazete'de bunun yanı son haftalarda gericiler tarafından hedef gösterilen “Maske Kimsin Sen?” programına ilişkin genelge de yer aldı. 

Genelgede, yayınlanan program tarif edilerek çocukların ve gençlerin, "yabancı içeriklerin uyarlaması" ve "birtakım semboller kullanılmak suretiyle verilmeye çalışılan mesajlarla çocuk ve gençlerin zihin dünyalarını hedef alan yapımlar"dan korunmaları gerektiği ifade edildi. “Basın ve Yayın Faaliyetleri” konusunda yayınlanan genelgede, aile, çocuk ve gençlerin "yanlış medya içeriklerinden korunması gerektiği" ifade edilirken, yapılması gereken bir dizi karar sıralandı.