1 Mayıs çağırıları sürüyor

Sınıf devrimcileri Ankara, Çerkezköy, Bursa ve İstanbul’da işçileri, emekçileri ve gençliği 1 Mayıs’ta mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 29 Nisan 2020
  • 20:21

Ankara’da 1 Mayıs faaliyeti

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu Ankara’nın emekçi mahallelerinde 1 Mayıs faaliyetlerini sürdürüyor. Sınıf devrimcileri birçok mahalleye ve işçi servislerinin olduğu yerlere ‘Yaşasın 1 Mayıs’, ‘1 Mayıs’ı bulunduğumuz her yere taşıyalım’ şeklinde yazılamalar yaparken, ‘Kapitalizm ölüm demektir, insanca yaşam için sosyalizm’ yazılı ozalitleri de çeşitli yerlere astılar.

Ankara İşçi Meclisi ise Ege, Şahintepe ve Tuzluçayır Mahallesi’nde yaptığı afişlerle işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta mücadeleyi yükseltmeye çağırdı. Ayrıca market çalışanlarının salgın günlerinde maruz kaldığı sömürüye dikkat çekmek için çağrılarını market önlerine de taşıdı.

‘Çarklar dönüyor, işçiler ölüyor, yaşamak için örgütlen’ ve ‘Salgının ve krizin faturasını patronlar ödesin, 1 Mayıs’ta her yerdeyiz’ şiarlarıyla 1 Mayıs’ı her alana taşıma çağrısı yapıldı.

Trakya'da 1 Mayıs’a çağrı

Trakya’da sınıf devrimcileri salgından kaynaklı sınırlamalara rağmen faaliyetlerine devam ediyor.

BDSP, Çerkezköy OSB’de yazılama yaparak işçi ve emekçileri mücadeleyi büyütmeye çağırdı. İşçilere “Yaşasın 1 Mayıs!”, “Sömürüye karşı 1 Mayıs’ta mücadeleye!” Şiarlı MİB ve “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni!” yazılamaları ile seslenildi.

Metal İşçileri Birliği Çerkezköy ve Kızılpınar’da B/S/H, Arçelik ve HEMA fabrikalarında yaşanan sorunları işleyen bildirilerle işçileri 1 Mayıs’ta bu sorunlara karşı mücadeleyi büyütmeye çağırdı. Gerekli sağlık ve koruma önlemleri alınarak yapılan bildiri dağıtımına işçiler ilk olarak ilgi göstermedi. Ancak işçilerin, 1 Mayıs’ta mücadeleyi büyütme çağrısı yapılan ajitasyonlar sonrası gelerek bildirileri aldıkları, kimi işçilerin de fazla alarak servislerde dağıttığı gözlemlendi.

Ayrıca Çerkezköy ve Kapaklı’da MİB, “Salgının ve krizin faturasını ödememek için, zorunlu iş kolları hariç herkese ücretli izin için her yeri 1 Mayıs alanına çevirelim!”, “Koronavirüs salgın günlerinde yalnız da çaresiz de değiliz: Çözüm birliğimizde, üretimden gelen gücümüzde!” şiarlı duvar gazeteleri ile servis güzergâhlarında işçilere seslendi.

DEVTEKSTİL, tekstil işçilerinin yoğun geçtiği servis güzergahlarında yapılan “Salgının ve krizin faturasını ödememek için, haklarımız ve geleceğimiz için 1 Mayıs’a, mücadeleyi yükseltmeye!” afişleri ile işçilere seslendi. Ayrıca “Yaşasın 1 Mayıs” şiarlı pankart temsilcilik binasına asıldı.

Bursa’da 1 Mayıs çağrıları sürüyor

Bursa’da sınıf devrimcileri işçi ve emekçilere 1 Mayıs’ta mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptılar.

BDSP, yaptığı afiş ve stickerlar ile emekçi mahallelerinde seslenişini sürdürdü.

Metal işçileri Birliği ise yaptığı afiş ve stickerlar ile servis noktalarına ve emekçi mahallelerine 1 Mayıs çağrısını taşıdı.

Kocaeli'nde 1 Mayıs çağırısı

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde 1 Mayıs gündemli faaliyetlerini sürdüren sınıf devrimcileri, işçi servislerinin güzergahlarındaki duraklara "Yaşasın 1 Mayıs!", "Biji Yek Gulan", "Yaşasın 1 Mayıs, insanca bir yaşam için sosyalizm" şiarlı BDSP yazılamaları yaptılar.

Devrimci Gençlik Birliği 1 Mayıs’a çağırıyor

Devrimci Gençlik Birliği Ankara ve İstanbul’da gençliği yaşam hakkına sahip çıkmaya çağırdı. “Özgürlüğümüz, geleceğimiz ve yaşam hakkımız için yaşasın 1 Mayıs, yaşasın sosyalizm” afişleri Mamak’ta Tuzluçayır, Ege Mahallesi ve Natayolu’nda yapıldı.

DGB İstanbul’da ise Kadıköy ve Avcılar da “Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın sosyalizm!” ve “Asıl virüs kapitalizm!” pankartları ile gençliği mücadeleye çağırdı.

Kızıl Bayrak / Ankara, Bursa, İstanbul, Trakya