Berkin’e…

2013 yılında, devlet bugün de olduğu gibi emekçi halka azgınca saldırıyordu. Gezi direnişinde onlarca insanı katletti. Berkin ise katledilenlerin içinde yaşı en küçük olandı ama dünyası kocamandı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 12 Mart 2020
  • 09:39

Vicdanını iktidara peşkeş çeken düzenin kuklaları kopardı seni hayattan. Ayırdılar seni ailenden, arkadaşlarından. Soldurdular çocukluğunu, gençliğini. Yıktılar hayallerini, paramparça ettiler. Dün sana eziyet edenler hala iktidardalar. Hala eziyet ediyorlar gençlere. Her geçen gün artıyor baskı politikalarının şiddeti. Her geçen gün görünüyor birine Silivri yolu. Baskıyla, şiddetle sesimizi kesebileceklerini sanıyorlar. Susmayacağız, durmayacağız direnmeye devam edeceğiz zulüm sona erene kadar. Düşüncelerimize pranga vurmaya çalışan bu anlayış yıkılana kadar. O gün gelecek güneşi zapt edeceğiz

Gezi’yi ve Berkin Elvan’ı asla unutmayacağız!

Daha 15 yaşındaydı. Gezi’den kalan hem en güzel, hem de acı bir anıydı Berkin Elvan. Tıpkı herkes gibi bıkmıştı Tayyip diktasından. Mücadele veriliyordu insanca yaşayabilmek için. Ekmek almaya gidip, gitmemesi önemli değildi. Orada bir çocuk öldü. Daha 15’inde bir çocuk öldü. Berkin Elvan, biz gençlere kalan güzel bir örnek. Gezi’yi ve Berkin Elvan’ı asla unutmayacağız… Yolumuzu aydınlatıyorlar.

Berkin Elvan’ın hesabını soracağız!

2013 yılında, devlet bugün de olduğu gibi emekçi halka azgınca saldırıyordu. Gezi direnişinde onlarca insanı katletti. Berkin ise katledilenlerin içinde yaşı en küçük olandı ama dünyası kocamandı.

Gezi direnişi, AKP iktidarının kimyasını bozan bir direnişti dersek yanlış olmaz sanırız. Bu direnişte insanlar, kapitalizmin karanlık yüzünü gördü. Tahtının sallanmasından rahatsız olan iktidar, katil polisleri haklın üzerine saldı. Yaşına bakmadan insanları katleden polis, Berkin Elvan’ı bedenen aramızda aldı. Berkin Elvan’ı katleden polisler ise çürümüş yargı sistemi içinde aklanmaya devam ediyor.

Yunanistan’da Alexis, Türkiye’de Berkin. Dünyanın dört bir yanında devletler, genç yaşlı demeden toplumun sorunlarına duyarlı olan herkesi katlediyor. İşte bu yüzden “Tanrısı değişir kendisi değişmez tek din faşizmdir!”2013 yılında da böyleydi, 2020 yılında da… Berkin ve daha niceleri bu sistem var olduğu sürece katledilmeye devam edecek. Bunun önüne geçmenin tek yolu, kapitalizme ve faşist baskı ve zorbalığa karşı mücadele etmekten geçiyor.

“Berkin Elvan’ın hesabını soracağız!” diyenlere bile azgınca saldıran devlet, aradan yıllar geçmesine rağmen Berkin Elvan ve gençlikten ne kadar korktuğunu belli ediyor. Bizler, okullarımızda Berkin Elvan ismini yaşatmaya devam edeceğiz. O büyük gün geldiğinde, katiller onursuz bir şekilde anılırken, Berkin Elvan ise mücadelemizde adını haykırdığımız bir yoldaşımız olarak yaşamaya devam edecek.   

Trakya’dan DLB’liler