“Taksim’i ve arkadaşlarımızı mücadelemizle alacağız”

“1 Mayıs’a, Taksim’e, Üniversitelilere Özgürlük” kampanya grubu Kadıköy Süreyya Operası önünde eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 24 Mayıs 2024
  • 19:00

“1 Mayıs’a, Taksim’e, Üniversitelilere Özgürlük” kampanya grubu Kadıköy Süreyya Operası önünde eylem gerçekleştirdi.

“Taksim’i ve arkadaşlarımızı mücadelemizle alacağız! 1 Mayıs’a, Taksim’e, Üniversitelilere Özgürlük” pankartının açıldığı eylemde Nazım Hikmet Kültür Merkezi önünden Süreyya Operası önüne sloganlar ile yürüyüş gerçekleştirildi.

Süreyya Operası önünde yapılan açıklamada 1 Mayıs eylemleri aktarılarak Taksim iradesinin iktidarı korkuttuğu belirtildi. Açıklamada ev baskınları, gözaltı ve tutuklama terörü teşhir edildi. Son gerçekleşen 1 Mayıs eylemlerine katıldığı için tutuklananlara değinilen açıklamada Van’da yapılan eylemler sonrası ve Kaypakkaya anmasına katıldıkları için tutuklananlar hatırlatılarak fiili OHAL’in olduğu belirtildi. Açıklamada lise ve üniversitelerdeki baskılar aktarıldı ve şunlar ifade edildi:

“Taksim’e özgürlük diyenler nasıl tutuklandıysa bugün Yaşasın Özgür Filistin diyen, Kürt Halkının İradesi Sandığa Sığmaz diyen birçok arkadaşımız tutuklandılar. Baskının ucu bucağı olmuyor, sınır tanımıyor. Bugün halen 47 arkadaşımız tutsak, 27 arkadaşımız ise gözaltında tutuluyor. Çünkü bizler Taksim yasağını tanımadık! 1 Mayıs alanı Taksim’dir dedik ve Taksim iradesine sahip çıktık. Suç olan bizim yaptığımız değil, mücadele etmek değil, Taksim’i yasaklamaktır. Bu yasaklar karşısında okul sıralarından, iş yerlerinden ve sokaklardan en yüksek sesimizle yumruklarımızı göklere yükselterek söylüyoruz. Üniversitelerimiz özgür olana dek, arkadaşlarımız serbest kalana dek susmayacağız ve sokaklarda olmaya devam edeceğiz.”

Eylemde “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz”, “1 Mayıs’a Taksim’e tutsaklara özgürlük!”, “Zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük!”, “Her yer Taksim her yer Direniş!”, “1 Mayıs alanı Taksim Meydanı!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul