Okan Üniversitesi'nde eylem

Okan Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü Öğrencileri, fakültenin Tuzla'ya taşınma kararına karşı eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 06 Eylül 2022
  • 21:50

Okan Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü Öğrencileri, fakültenin Tuzla’ya taşınma kararına karşı eylem gerçekleştirdi.

Okan Üniversitesi Konservatuvarı’nın okul yönetimi tarafından Hasanpaşa Kampüsü’nen Tuzla’ya taşınma kararına karşı yaptığı eylemde “Bu karar bir eğitim cinayetidir” diye seslendi.

Hasanpaşa kampüsünde toplanan öğrencilere İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri de destek verdi. Okan Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü öğrencileri adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu karar karşısında verdiğimiz mücadeleyi ve taleplerimizi açıklamak için toplandık. Öğrenim görmekte olduğumuz binamızın, kira sözleşmesinin Mütevelli Heyeti Başkanı tarafından tek taraflı feshedildiğini ve bu sebeple konservatuvarımızın Tuzla Kampüsü’ne taşınacağını 10 Ağustos 2022 tarihinde, üniversite yönetiminden ya da herhangi bir hocamızdan değil, okulumuzda taşeron üzerinden çalışan güvenlik görevlilerinden öğrendik.”

“17 Ağustos Çarşamba günü, eğitim kalitemizi sürdürebilmemizin kaçınılmaz bir gereği olarak, Hasanpaşa Yerleşkesi’nde öğrenim görmeye devam etme talebimizi, dilekçeler aracılığıyla üniversitenin ilgili tüm mercilerine ilettik” denilen açıklama şöyle devam etti: 

“Ancak, dilekçelerimize hiçbir geri dönüş alamadık. Tuzla Kampüsü’nde bize verilecek yeni öğrenim alanlarımızı görmek istediğimizde ise engellendik. Israrlarımız sonucunda birkaç arkadaşımız bize verilecek alanları gördüğünde, bunca zaman neden engellenmeye çalışıldığımızı anladık. Bize verilen yeni eğitim mekanı, Bekir Okan Kongre Merkezi’nin -2. katında, ana işlevi binanın ısıtma, havalandırma ve benzeri sistemlerinin makine ve tesisatını barındırmak olan bir alandır. Geri kalanı da hurdaya çıkmış malzemelerin deposu olarak kullanılmaktadır. İçeriye gün ışığının girmediği, fiziksel çalışmalara müsait olmayan böyle bir alanın, okul yönetimi tarafından biz öğrencilere verilmesi eğitime, onun temel unsurları olan hocalara ve öğrencilere karşı büyük bir saygısızlıktır.”

Öğrenciler bir kez daha kampüs önünde taleplerini şöyle sıraladı:

“-Hasanpaşa Kampüsümüzde, burada kalmak İstiyoruz.

- Yıllardır maddi ve manevi çabalarımızla yapılmasın büyük katkıda bulunduğumuz, üzerinde büyük emeğimiz olan sahnemizin geri verilmesini talep ediyoruz. Evlerimize, işyerlerimize, tiyatrolara, operalara, sanat etkinliklerine ve sahnelerimize yakın bir yerde eğitim görmek istiyoruz.

- Eğitimimizin nerede ve hangi koşullarda sürdürüleceği konusunda biz öğrencilerin dinlenmesini ve İstanbul Okan Üniversitesi Konservatuvarı’nı yoktan yaratan değerli hocalarımızın uzmanlıklarına saygı duyulmasını, fikirlerine ciddiyetle kulak verilmesini talep ediyoruz.

-Kısa vadeli gelir gider hesaplarına değil, niteliğe ve sürekliliğe öncelik veren, kâr amacı gütmeyen öğrenci dostu eğitim istiyoruz.”