Oğuzhan’ın katili Filli Boya patronundan hesap sormaya!

Staj eğitimi aldığı Filli Boya fabrikasında iş kazası geçirdikten sonra 24 gün komada kalmasının ardından yaşamını yitiren Oğuzhan Çalışkan için Gebze DLB hesap sormaya çağırıyor.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 15 Ağustos 2014
  • 18:18

Stajyer öğrenci Oğuzhan Çalışkan 15 Temmuz Salı günü staj eğitimi aldığı Filli Boya fabrikasında iş kazası geçirmişti. Oğuzhan elektrik panosunda çalıştırıldığı esnada elektrik akımına kapılarak geçirdiği iş kazası neticesinde hastaneye kaldırılmıştı. Oğuzhan 24 gün komada kaldıktan sonra 7 Ağustos Perşembe günü yaşamını yitirmişti.

Oğuzhan’ın iş kazası geçirdiği esnada yanında bulunan 5 işçi olayı görmediklerini inandırıcı olmayan çeşitli bahanelerle ifade etmişlerdi. Filli Boya patronu ise Oğuzhan’ın ölümünde hiçbir sorumluluklarının olmadığını ve vicdanın rahat olduğunu söylemişti. Soma’da yüzlerce işçinin ölümünden birinci dereceden sorumlu olan patron Alp Gürkan’da sorumluluğunun olmadığını söylemişti.

Stajyer öğrenciler asla çalıştırılamaz. Fakat birçok yerde olduğu gibi Filli Boya’da da çalıştırılıyor. Çünkü stajyer öğrenciye asgari ücretin 3/1’i ücret verilmekte. Bu meslek liseli öğrencilerin yaşadığı sorunlardan bir tanesidir. Daha nice sorun vardır. Biz yaşadığımız sorunların neden kaynaklandığını biliyoruz. Biz Oğuzhan’ı katledenlerin de kim olduğunu biliyoruz.

Katil ücretli kölelik düzenidir. Eğitimin paralı hale getirilmesi, gericileştirilmesi, antidemokratik işleyişi bu sistemden kaynaklanmaktadır. Biz Devrimci Liseliler Birliği saflarında birleşen lise öğrencileri olarak bu düzeni yıkacağımızı bir kez daha haykırıyoruz.

Oğuzhan Çalışkan’ı katledenlerden hesap sormak için Filli Boya Genel Müdürlüğü önündeydik, bu kez de Gebze’de yapacağımız eylemle hesap soracağımızı haykıracağız. Başta liseliler olmak üzere tüm işçi ve emekçileri gerçekleştireceğimiz eyleme katılmaya, mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.

Stajyer öğrenci köle değildir!

Oğuzhan Çalışkan’ın katilleri hesap verecek!

Kahrolsun ücretli kölelik düzeni!

Tarih: 16 Ağustos Cumartesi

Saat: 17.00

Buluşma Yeri: Eski Çeşme önü

İletişim: 0542 843 16 01 facebook.com/oguzhançaliskaninhesabinisoracagiz

Gebze Devrimci Liseliler Birliği

İLİŞKİLİ HABERLER