ODTÜ’lüler ‘Devrim’i bırakmıyor: Şenlik ODTÜ’nün, ODTÜ bizimdir!

ODTÜ’de binlerce öğrenci rektörlük önünde “Şenlik ODTÜ’nün, ODTÜ bizimdir! Olanak yoksa biz varız! ‘Devrim’siz şenlik olmaz!” şiarlarıyla Devrim Stadyumu’nu bırakmayacaklarını haykırdı. Yarın 17.00’de rektörlük ile yapılacak görüşme öncesi öğrenciler 16.30’da tekrar rektörlük önünde buluşacak.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 16 Nisan 2019
  • 18:32

ODTÜ Rektörlüğü’nün bahar şenliklerini engelleme çabalarına karşı ODTÜ’lüler bugün rektörlük önünde buluştu. “Şenlik ODTÜ’nün, ODTÜ bizimdir!”, “Olanak yoksa biz varız!”, “‘Devrim’siz şenlik olmaz!” şiarlarıyla rektörlük önünde toplanan öğrenci, rektörlüğün şenliği engellemeye dönük tutumlarına karşı kitlesel ve coşkulu bir yanıt verdi.

Öğle saatlerinde buluşmanın başladığı rektörlük önünde, ODTÜ Rektörü Verşan Kök’ün şenlik iptalinden öğrencileri sorumlu tutan ve kendi yasakçı tutumunu örtbas eden yalan ve demagoji içerikli açıklaması protesto edildi. “Verşan Kök ODTÜ’ye rektör olamaz!”, “Traktör burada rektör nerede!”, “ODTÜ’de her yol devrime çıkar!” sloganlarıyla tepkilerini dile getiren ODTÜ öğrencileri, üzerinde “06 Aşırı SOL” plakası ve LGBTİ bayrağı bulunan traktör maketini rektörlük önüne bıraktı.

Öğrenciler: Yalanlarınıza karşın dimdik ayaktayız!

Eylemde 99 öğrenci topluluğu ve kulüp tarafından imzalanan ortak açıklama okundu. Şenliği düzenleyen Uluslararası Gençlik Derneği (UGT) Yönetim Kurulu Başkanı Anıl Şimşek’in okuduğu açıklama şu ifadelerle başladı: “Baskılarınızın, engellemelerinizin, iptallerinizin, yalanlarınızın, hedef göstermelerinizin ve bizi LGBT, aşırı sol, Marksistler ve HDP diyerek marjinalleştirme çabanızın karşısında onlarca topluluk olarak dimdik ayaktayız.”

ODTÜ Rektörlüğü’nün bugüne kadarki yasaklarının, topluluk kapatma, pankart sansürü, öğrenci fişleme gibi uygulamalarının teşhir edildiği açıklamada, alınmayan önlemler nedeniyle bir ODTÜ’lünün yaşamını yitirdiği hatırlatıldı.

Şenlik Devrim Stadyumu’ndan çıkarılamaz!”

Rektörlüğün, şenlikle ilgili de bahaneler ve olanaksızlıklar öne sürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, ODTÜ öğrencilerinin çözüm önerileriyle bunları boşa düşürdüğü vurgulandı. Şenliklerine sahip çıktıkları ve Devrim Stadyumu’nun şenlik alanı olduğu vurgulanan açıklama şöyle noktalandı: “ODTÜ ruhunu sürdürmek adına peşinden koştuğumuz en önemli alanımızın hâlâ şenlik kapsamında olmayışı kabul edilemez. ODTÜ ruhunu yürekten hisseden, bu bilince sahip olan herkes şenliğimizin Devrim Stadyumu’ndan çıkarılamayacağı noktasında hemfikirdir.”

Öğrencilere “Biz ‘Devrim’ yok demedik” yanıtı

Rektörlük önünde bekleyiş devam ederken, UGT’den iki temsilci, Öğretim Elemanları Derneği’nden akademisyenlerin de katılımıyla üniversite genel sekreterliği ile görüştü. Görüşmenin ardından UGT başkanı Anıl Şimşek tekrar açıklama yaparak yarın 17.00’de rektörlük ile görüşeceklerini, üniversite yöneticilerinin “Biz ‘Devrim’ yok demedik” diye karşılık verdiğini aktardı. “Şenliğimizi yerinde yapacağımıza inancımız tam” diyen Şimşek, yarın saat 16.30’da tekrar rektörlük önünde buluşma çağrısı yaptı.