Mesleki Eğitim Semineri’ne neden gitmeliyiz?

6 Ağustos’ta gerçekleştireceğimiz seminerimizde sermayenin dünden bugüne meslek liselerine yönelik hedeflerini ortaya koyacağız. Diğer yandan da işçi sınıfının mücadelesi açısından meslek liselilerin önemini tartışacağız.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 03 Ağustos 2017
  • 12:45

Okulların açılmasına yaklaşık bir buçuk ay kaldı. Yaz döneminin başında Meslek Liseliler Birliği (MLB) olarak önümüze mesleki eğitim semineri gerçekleştirme hedefi koyduk. Seminere sayılı günler kaldı. Gerçekleştireceğimiz seminerde meslek liselilerin sorunlarını tartışırken aslında bugün baskının, sömürünün, temel hedefi olan işçi sınıfının sorunlarını tartışacağız.

Bugün dünya ölçeğinde artan baskı, gericilik, sömürü ve savaş koşulları bu topraklarda da işçi-emekçi ve ezilen halklara yönelik azgınca uygulanıyor. İşçi sınıfına dayatılan kölelik koşulları doğrudan bizlere de dayatılıyor. Kıdem tazminatının gasp edilmesinden, haftalık izin gününün kaldırılmak istenmesine kadar tüm bu sorunlar yarın okullarımızdan çıkıp fabrikalarda, atölyelerde çalıştığımızda bizlere de dayatılacak.  Öte yandan, meslek liseleri sermayenin önem verdiği alanlardan biri. Sık sık gündeme gelen sermayedarlar buluşması, milli eğitim şuraları, eğitimde reform paketleri gibi birçok gündemle sistem meslek liselerine ayrı yüklenmektedir.

Bugün saldırılar bütünlüklü bir şekilde gerçekleşmektedir. İşçi sınıfının kıdem tazminatı hakkı gasp edilirken, “tematik liseler” açılarak sermayenin ihtiyacı olan ucuz iş gücü karşılanacak, hem de patronlar işçinin eğitimiyle uğraşmadan direkt tezgâhındaki makinenin eğitimini almış işçiler yaratacak.

Tüm bu saldırılar bizlere sunulan geleceğin göstergesi. Torna tezgahından, pres makinesine alınterini döken, üreten ve yaratan bir sınıfın parçası olan biz meslek liseliler bugünün mücadelesini yarına bırakmıyoruz, başka bir dünya mümkün diyoruz.

6 Ağustos’ta gerçekleştireceğimiz seminerimizde sermayenin dünden bugüne meslek liselerine yönelik hedeflerini ortaya koyacağız. Diğer yandan da işçi sınıfının mücadelesi açısından meslek liselilerin önemini tartışacağız.

Meslek liselileri örgütlemek geleceği örgütlemektir. İşçi sınıfının hakları ve geleceği için mücadele eden, yarın için bir sözü olan herkesi seminerde buluşmaya çağırıyoruz.

Kartal’dan bir MLB’li