Liselilerin karne eylemine polis saldırdı: Gözaltılar var

Liseli gençlik örgütlerinin karne günü dolayısıyla yapmak istediği eyleme polis saldırdı. 21 liseli gözaltına alındı. Gözalltında işkenceye uğrayan liseliler gece geç saatlerde bırakıldı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 08 Haziran 2018
  • 14:26

***Liseliler gece geç saatlerde Kadıköy Çocuk Karakolu'ndaki işlemlerin ardından serbest bırakıldılar.

21.30: Gözaltındaki liseliler sonunda tedaviye alındılar. Gözaltındaki DLB'li hastanede polisin işkencesini teşhir ederken kafasının üç yerden yarıldığını, dudağının patladığını belirtti.

20.45: Av. Tamer Doğan, kafası, yüzü kanlar içinde olan liselilerin uzun süre gözaltı aracında bekletildiğini ve kısa süre önce yeni Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne götürüldüklerini duyurdu.

Ancak "iftar saati" gerekçesiyle yaralı liselilerin hâlâ araçta bekletildiklerini aktardı.

19.15: Gözaltına alınanların hâlâ gözaltı aracında bekletildiği belirtilirken yaralananlar olduğu ve tedavilerinin de otobüste yapıldığı bildirildi.

16.40: İkinci saldırıyla birlikte, toplamda 20'ye yakın liseli gözaltına alındı. Alan da boşaltıldı.

16.35: Polis, saldırıya tepki gösterenleri de alandan uzaklaştırmaya çalışıyor. İlk saldırının ardından takviye olarak gelen 'Yunus' polisleri, çevredekilere sataşıyor.

16.30: Polis ikinci kez saldırdı. Bu saldırıda da gözaltına alınanlar oldu.

***

Devrimci Liseliler Birliği (DLB), Devrimci Liseliler (Dev-Lis), Lise Anarşist Faaliyet (LAF), Liseli Öğrenci Birliği (LÖB) ve Özgür Lise tarafından İstanbul Kadıköy’de yapılmak istenen eyleme polis saldırdı.

Saat 16.00’da Süreyya Operası önünde bir araya gelen liselilere saldıran polis, aralarında DLB'lilerin de olduğu 10’a yakın liseliyi gözaltına aldı.

Polis saldırısı çevredekiler tarafından tepkiyle karşılaştı ve yuhalamalar yükseldi.

Saldırının ardından liselilerin ellerindeki dövizlerle polis barikatı önünde yeniden toplanırken, gözaltı aracında işkence uygulanması nedeniyle kitle buraya yöneldi. Bir süre sonra gözaltı aracı alandan çıkarıldı.

Gelişmeleri aktaracağız...

Kızıl Bayrak / İstanbul