Karneler sizin gelecek bizim!

Geleceğimiz karnelerde değil; geleceğimiz “başarılı, başarısız” olarak rekabete zorlandığımız bu sistemde değil; geleceğimiz yaşıtlarımızla dayanıştığımız, dayanışmayla örgütlediğimiz mücadelemizdedir!

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 07 Haziran 2018
  • 10:49

Dünyanın her karış toprağında savaş tamtamlarının çaldığı bir dönemde, baskının  gölgesinde bir eğitim öğretim yılını daha geride bıraktık. Eğitim sistemi bizlerin bir yıllık performansını değerlendirerek notumuzu verdi.

Müfredat konularından, eğitim içeriğine, okulların niteliğinden sınavların adına kadar her gün bir yeni değişikliğe uğrayan eğitim sistemi bizi düşünmeyen, sorgulamayan bireyler haline getirmeyi hedefliyor. Bir yandan bizleri yarış atı gibi birbirimizle yarıştırıp, “gelecek” diye bize üniversite sınavlarını sunarken diğer yandan meslek liselerinde stajda, atölyede ucuz iş gücü olarak çalıştırıp sömürüyor, katlediyor. Seçimlerle birlikte bir yandan bize tonlarca vaatler sunanlar söz konusu kendi çıkarları olunca milyonlarcamızın kaderini sözde belirleyecek üniversite sınavının tarihini bir günde değiştirebiliyorlar. Aslında eğitim sistemi bize geleceksizlikten başka hiçbir şey vaat etmiyor.

Sene sonu verdikleri karneler ise sistemin bir aynası ve sistem sınıfta kaldı.

Asıl değerlendirilmesi gereken, okul sıralarında öğrenciyi müşteri yapan, tarih dersinde militarizmin anlatıldığı, milliyetçiliğin öğretildiği, hiçbir şeyin değişmeyeceğini; “böyle gelmiş böyle gider” sözünün aşılandığı eğitim sistemidir.

Geleceğimiz karnelerde değil; geleceğimiz “başarılı, başarısız” olarak rekabete zorlandığımız bu sistemde değil; geleceğimiz yaşıtlarımızla dayanıştığımız, dayanışmayla örgütlediğimiz mücadelemizdedir!

Verdiğiniz karneler sizin olsun gelecek bizimdir. Bizler geleceğimizi; içi boşaltılan, sömürünün, katliamların yaşandığı okul sıralarında değil, sokaklarda, boykotlarda, barikatlarda kazanacağımızı biliyoruz.

Bizler ilerici-devrimci liseli gençlik örgütleri olarak 9 Haziran Cuma günü geleceğimize sahip çıkmak için bu sistemin verdiği karneleri yakıyoruz.

Tüm gençliği geleceğine sahip çıkmaya, mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.

Buluşma

Tarih: 9 Haziran Cuma
Saat: 16.00
Yer: Kadıköy, Süreyya Operası önü

Çağrıcılar: Devrimci Liseliler (Dev-Lis), Devrimci Liselileri Birliği (DLB), Lise Anarşist Faaliyet (LAF), Liseli Öğrenci Birliği (LÖB), Özgür Lise.