İstanbul’da DGB ve DLB meclisleri toplandı

DGB ve DLB, İstanbul’da yaptığı meclis toplantılarında yeni dönem faaliyetlerini planladı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 01 Ekim 2017
  • 07:24

DGB İstanbul Meclisi

Devrimci Gençlik Birliği İstanbul Meclisi 30 Eylül Cumartesi günü toplandı. Meclis toplantısında, 23 Eylül’de gerçekleştirilen DGB Türkiye Meclisi değerlendirildi ve orada alınan kararların İstanbul’da nasıl hayata geçirilebileceği tartışıldı. Siyasal atmosfer üzerinden öne çıkan başlıklar olarak emperyalist savaş ve Kürt sorunu, baskı ve gericiliğin arttırılması, Ekim Devrimi gündemleri ele alındı ve üniversite kampüslerine nasıl taşınabileceğine dair kararlar alındı:

- Nuriye ve Semih’in 200 günü geride bırakmış olduğu açlık grevi direnişi üniversitelere taşınacak.

 - Savaş çığırtkanlığına karşı Kürt halkı başta olmak üzere ezilen halkların sesi üniversiteye çeşitli materyaller ile taşınacak.  

- Sosyal medyanın etkin kullanımı üzerine tartışmalar yapıldı. DGB’nin sosyal medya hesaplarını duyuracak stickerlar hazırlanacak.

- Ekim Devrimi gündemli duvar gazeteleri hazırlanacak, sosyalist eğitim sistemi ile kapitalist eğitim sistemi karşılaştırılacak.

- Ekim Devrimi’yle 100. yılına dair şiar ve logo önerileri tartışıldı.

- Sovyet filmleri gösterimleri hedeflendi. Film gösterimleri bir dizi şeklinde yapılacak. Film seçimi ve materyallerle ilgili görev paylaşımları yapıldı.

- DGB’nin merkezi yayını olan Geleceğin Sesi bülteninin bu sayısı Türkiye Meclisi’nde Ekim Devrimi özel sayısı şeklinde hazırlanma kararı alınmıştı, bültenle ilgili planlamalar yapıldı.

- Aralık ayında DGB’nin gerçekleştireceği genel kurulun sunumları hakkında ön çalışma planlamaları yapıldı.

Son olarak bir sonraki toplanma tarihi saptanarak İstanbul Meclisi sonlandırıldı. 

DLB Kartal Meclisi

Devrimci Liseliler Birliği (DLB) Kartal’da lise meclisini topladı. Mecliste ilk olarak siyasal süreç üzerine konuşuldu. Ardından eğitimde yaşanan dinci-gerici müfredat değişiklikleri ve sınav sistemlerinin değiştirilmesi ele alındı. Eğitim sisteminin temelden çürük olduğu, yapılan hiçbir değişikliğin bu çürük sistemi onarmayacağı, hatta gittikçe kötüleştireceğine dikkat çekildi. Sistemin işçi ve emekçi çocuklarını sermayenin doğrudan çıkarları ekseninde hazırladığına vurgu yapılan meclis toplantısında, okullarda artan gericiliğin ve baskının toplumda yaşananlardan bağımsız olmadığı üzerine konuşuldu. Yaşanan bütün sorunlara karşı mücadele etmenin liselilere kendi geleceği hakkında söz söyleme hakkını kazandıracağı, bu mücadelenin de sınıflardan, okullardan meclis meclis örgütlenerek başarıya ulaşacağı vurgulandı. Mecliste yeni dönemde de sınıf ve okul meclisleri oluşturulması, okullardaki sorunlara bu meclisler üzerinden müdahale edilmesi kararlaştırıldı.

İLİŞKİLİ HABERLER