İstanbul DGB il meclisi toplandı

İstanbul DGB, 20 Nisan’da deprem bölgesine gidiş planlaması, seçimler, 1 Mayıs ve 6 Mayıs gündemiyle il meclisini topladı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 10 Nisan 2023
  • 15:30

Devrimci Gençlik Birliği, 20 Nisan’da deprem bölgesine gidişini planladığı, seçimler, deprem, 1 Mayıs ve 6 Mayıs gündemleriyle İstanbul’da il meclisini topladı.

İl meclisinde siyasal süreç üzerine tartışmalar gerçekleştirildi. Depremin üzerinden iki ay geçmesine rağmen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanmadığı ve depremin seçim gündemiyle unutturulmaya çalışıldığına değinildi. Seçim sürecinde oluşturulan ittifaklara, seçim üzerinden yürütülen pazarlıklara, reformist sol siyasetin seçim tutumuna dair tartışmalar gerçekleştirildi. Ekonomik, sosyal ve siyasal krize ve hakların gaspına karşı dünyada gerçekleşen kitlesel eylemler ve grevler üzerine konuşuldu. Dünya’daki emperyalist hegemonya mücadelesine ve emperyalistler arası kurulan işbirliklerine dair tartışmalar gerçekleştirildi.

Siyasal süreç tartışmalarının ardından 16 Nisan’da gerçekleşecek işçi forumuna dair tartışmalar gerçekleştirildi. Gençlik olarak işçi forumuna hangi gündemlerle gidilebileceğine dair konuşmalar yapıldı ve öneriler sunuldu.

Tartışmaların ardından 20 Nisan’da deprem bölgesine gidişe dair hayata geçirilen planlamalar üzerine konuşmalar gerçekleştirildi. Konuşmaların devamında deprem bölgesine gidişe kadar örülecek çalışmaya dair planlamalar yapıldı.

Deprem bölgesine gidiş planlamasının ardından seçim süreci üzerine tartışmalar gerçekleştirildi. Seçimlerin neyi ifade ettiği ve seçim sürecinde alınması gereken devrimci tutuma dair tartışmalar gerçekleştirildi.

1 Mayıs sürecine dair yapılan tartışmalarda 1 Mayıs’ın tarihsel ve güncel anlamına dair tartışmalar gerçekleştirildi. 1 Mayıs hazırlıkları kapsamında oluşturulan Ümit Altıntaş 1 Mayıs Hazırlık Komitesi’nin önemine dair konuşmalar yapıldı. Ümit Altıntaş 1 Mayıs Hazırlık Komitesi’ni güçlendirerek tarihsel anlamı ve önemine uygun 1 Mayıs’ı örgütlemek için yapılacak çalışmalar üzerine tartışmalar gerçekleştirildi.

1 Mayıs süreci üzerine yapılan tartışmaların ardından 6 Mayıs’a dair yapılacaklar için tartışmalar gerçekleştirilerek il meclisi sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul