Haramilerin saltanatını yıkacağız

Her yeni yıl, devrim ve sosyalizm mücadelemizde yeni bir mücadele dönemidir. Bizleri geleceksizliğe mahkum eden bu düzene karşı mücadelemizde yeni ve daha büyük isyanlara yelken açacağımızdan şüphe duymuyoruz. Bu düzenin ortaya saçılan pisliklerini devrimle temizlemek için adımlarımızı hızlandırıyoruz.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 17 Ocak 2014
  • 23:49

Her “yeni” bir başlangıçtır. Sınıfsız ve sömürüsüz bir dünyayı kurmak için yola çıkanlar sürekli “yeni”lenmek ve “yeni”yi aramak zorundadırlar. Çünkü; yenilenemeyen, yeniyi aramayan eskimeye ve yok olmaya mahkumdur. Milyonların ayağa kalktığı Haziran Direnişi de bir anlamda yeniyi arama mücadelesidir. Haziran'da zorbalığın, sömürünün, haksızlığın üzerine korkusuzca yürüyenler yarını bugünden kuranlardır.

Geride bıraktığımız 2013 yılı gündemlerine baktığımızda, ilk sıraya hiç kuşkusuz Haziran Direnişi oturacaktır. Amerikancı AKP iktidarı eliyle devreye sokulan baskı ve sömürü politikalarına karşı isyanın adı olan Haziran Direnişi, artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı gerçeğini bizlere gösterdi. Yeniyi arama mücadelesinde attığımız bu adımın başlangıç olduğunu biliyoruz. Haziran Direnişi'ne damgasını vuran “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganı bu arayışımızın en yalın ifadesi olarak hafızalarımıza kazındı.

Barikat başlarında, sokaklarda en önde olan liseliler olarak Ali İsmail, Ethem, Mehmet, Ahmet, Abdullah ve Medeni'nin katillerinden hesap sormak için kavgaya atıldık.

 

Ayakkabı kutularından çıkan gerçek

AKP iktidarı, yılın son haftalarında gerçekleştirilen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile bir kez daha sarsıldı. Bu kez iktidarın kendi içerisinde büyük bir fırtınanın koptuğuna tanık olduk. Efendisi ABD'nin desteğiyle iktidar dümenini 11 yıldır elinde tutan AKP-cemaat koalisyonu arasındaki rant ve iktidar savaşı düzenin pisliklerini de ortaya çıkardı. 4+4+4 eğitim sistemi, dershanelerin kapatılarak kolejlere çevrilmesi planı, şifreli sınav sistemi ve nice kepazeliğe imza atanların kurduğu tezgah tuzla buz oldu. Hemen söyleyelim, bu pisliklerin ortaya çıkmasında yürüttüğümüz mücadelenin de hatırı sayılır bir payı oldu.

Eğitim ve sağlığı paralılaştırıp kirli savaşlara dev bütçeler ayırırken sorun yaşamayanlar, düzenin rantını paylaşamayınca birbirlerinin boğazına sarıldılar. Söz konusu rant dalaşı ve çıkar hesaplaşması olunca birbirleri ile düne kadar dost olanlar bugün düşman kesildiler. Her gün yenisi eklenen operasyonlarla kirli çamaşırlarını ortaya saçtılar. Satılmış yandaş medyaları bile çirkinliklerini gizleyemez hale geldi. Emekçiye kölelik, öğrenciye paralı eğitim dayatanlar pislikleri ortaya çıkmaz sandılar. Devlet kasalarını boşaltıp çocuklarına gemicik alanların ceplerine indirdikleri milyon dolarlar ayakkabı kutularından çıktı.

 

Yeni yılda mücadeleyi büyütelim!

İşte, özgürlüğümüzü ve geleceğimizi elimizden alan bu zorba düzenin gerçek yüzü. Yolsuzluğu, rüşveti, rantı, soygunuyla işte sömürücü asalakların düzeni!!!

Zaten bildiğimiz gerçeklerin gözlerimizin önüne bir kez daha serilmesi bizi şaşırtmadı. Ancak, bu düzenin pisliklerini gördükçe öfkemiz büyüdü. Bu yüzden bizim için her yeni yıl, yeni bir başlangıçtır. Her yeni yıl, devrim ve sosyalizm mücadelemizde yeni bir mücadele dönemidir. Bizleri geleceksizliğe mahkum eden bu düzene karşı mücadelemizde yeni ve daha büyük isyanlara yelken açacağımızdan şüphe duymuyoruz. Bu düzenin ortaya saçılan pisliklerini devrimle temizlemek için adımlarımızı hızlandırıyoruz.