Hacettepe ve Cebeci’de faşist saldırılar

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde ve Hacettepe Üniversitesi’nde faşistler ilerici ve devrimci öğrencilere saldırdı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 23 Mart 2015
  • 13:40

Ankara’da üniversitelerde gerçekleştirilen kitlesel Newroz kutlamalarının ardından faşistler planlı bir şekilde saldırıya geçti. Kitlesel kutlamaları hazmedemeyen Ülkü Ocakları’nın Newroz’un kutlandığı alanlara Türk bayrağı dikmek için karar aldığı belirtilirken faşistler bugün sabah itibariyle ellerinde Türk bayraklarıyla saldırıya geçti.

 

Cebeci

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde geçtiğimiz hafta Newroz kutlamasına saldıran faşist güruh haftanın ilk gününde bir kez daha ilerici ve devrimci öğrencileri hedef aldı.

Sabah saatlerinde fakülte önüne gelen bir grup ülkücü faşist öğrencileri silah göstererek tehdit etti. Bir öğrenciyi darp eden faşistler okul çevresinde bekleyişlerine devam etti. İlerici ve devrimci öğrenciler de tekrar faşist saldırı yaşanması ihtimaline karşı okul içinde bekleyişe geçtiler. Faşistlerin saldırısına uğrayan öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Faşist saldırının ardından kampüse gelen polisler ise, faşistleri okul çevresinden uzaklaştıran öğrencilere plastik mermilerle saldırdı.

İlerici ve devrimci öğrenciler, olası bir faşist saldırıya karşı saat 16.20 itibariyle bekleyişlerine devam ediyorlar.

 

Hacettepe

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde de Ülkü Ocakları’ndan gelen faşistler "teröre tepki" adı altında yürüyüş gerçekleştirerek devrimci ve ilerici öğrencilere saldırdı.

Sayıları yüzlerle ifade edilen faşistlerin ellerinde Türk bayraklarıyla gerçekleştirdiği saldırının ardından ilerici öğrenciler Yıldız Anfi’ye sığındılar. Faşistlerin saldırısına karşı polisler ise göstermelik müdahalede bulundu.

Faşistlerin okul içinde komünist ve Kürt avı sürerken öğrenciler derslerden çıkarılarak okul boşaltıldı. İlerici ve devrimci öğrencilerin Edebiyat Fakültesi'ndeki bekleyişi sürerken faşistlerin tacizleri devam etti. Kampüste silah çekerek ilerici ve devrimci öğrencileri tehdit eden faşistlere özel güvenlikler ve polis ise müdahalede bulunmadı. Yanı sıra okul içerisinde birçok öğrenci dövülerek faşistlerin saldırısına maruz kaldı.

Edebiyat Fakültesi'nde bir süre daha devam eden bekleyişin ardından öğrencilerin yanına gelen rektör, öğrencilerin otobüslerle kampüsün dışarısına çıkartılmaları için otobüs tutulduğunu söyledi. İlerici ve devrimci öğrenciler otobüslerle kampüs dışına çıkarıldı. Öğrencilerin otobüslerle çıkarılışı sırasında çevik kuvvet polisleri tehditler savurdu ve otobüslerde görüntü almaya çalıştı.

Kızıl Bayrak / Ankara